Alegeri Europarlamentare 2019. Afla UNDE poti VOTA la REFERENDUM

Alegeri Europarlamentare 2019. Afla UNDE poti vota la referendum, gaseste sectia de votare la care esti arondat, si ce trebuie sa stii despre votul din 26 mai.

Alegeri Europarlamentare 2019

Alegeri Europarlamentare 2019. Maine se desfasoara in intreaga Romanie votul pentru alegerea europarlamentarilor care vor reprezenta tara noastra in Parlametul European in urmatorii ani, dar si referendumul pentru justitie. Toti cetatenii cu drept de vot, atat in Romania, cat si din strainatate, pot participa la Alegeri Europarlamentare 2019, dar si la referendum, insa este bine sa stiti unde puteti vota, chiar daca veti putea da voturi de chiar oriunde atat pentru referendum, cat si pentru parlamentari.

Alegeri Europarlamentare 2019. Daca va aflati in localitatea de domiciliu, este obligatoriu sa votati in sectia de votare la care sunteti arondati, atat pentru Parlamentul European, cat si pentru Referendum, asa ca trebuie sa va orientati bine. Indiferent daca votati doar pentru referendum, sau si pentru Alegeri Europarlamentare 2019, va recomand cu foarte mare caldura sa mergeti la vot, pentru ca fiecare vot conteaza, si trebuie sa vi-l exercitati, pentru ca de aia il aveti.

Alegeri Europarlamentare 2019. Cum afli sectia de votare de care apartii

Alegeri Europarlamentare 2019. Votarea pe listele suplimentare nu este permisa in localitatea de domiciliu pentru cei care se afla in respectiva localitate, insa website-ul Autoritatii Electorale Permanente, AEP, va ajuta sa aflati unde puteti face asta. In aceasta pagina va puteti trece CNP-ul, numele de familie, si acel cod menit sa tina departe spam-ul, iar mai apoi veti afla sectia la care va puteti da votul pentru Alegeri Europarlamentare 2019, si/sau referencum.

Alegeri Europarlamentare 2019. In general, sectiile de votare sunt amplasate in scoli, astfel ca daca aveti vreuna prin apropiere, e foarte probabil sa puteti merge acolo pentru a vota, dar e bine totui sa stiti in prealabil unde sa ajungeti. Website-ul celor de la AEP contine toate datele privind arondarea persoanelor care vor sa voteze in Romania, sau in strainatate, pentru Alegeri Europarlamentare 2019, si/sau, referendum, asa ca gasiti tot ceea ce aveti nevoie pentru a face asta.

Alegeri Europarlamentare 2019. Cum votezi in afara localitatii de domiciliu

Alegeri Europarlamentare 2019. Daca ai viza de flotant/rezidenta temporara, in alt oras, atunci trebuie sa mergi la sectia de votare la care este arondata strada pe care se afla cladirea in care ai stabilita adresa temporara. In aceasta situatie nu este posibil sa votati pe listele suplimentare pentru Alegeri Europarlamentare 2019, si/sau referendum, iar asta pentru ca daca votati in orasul in care aveti rezidenta temporara, trebuie sa votati la sectia de votare potrivita.

Alegeri Europarlamentare 2019. Daca sunteti in afara localitatii de domiciliu, sau a celei in care aveti rezidenta temporara, atunci puteti vota pe listele suplimentare in oricare dintre sectiile de votare de pe teritoriul Romaniei. Asa cum spuneam mai sus, majoritatea se afla in scoli, astfel ca puteti vizita o scoala pentru a vota pentru Alegeri Europarlamentare 2019, si/sau referendum, si desigur ca va recomand sa gasiti una pentru a nu rata ocazia de a da votul vostru.

Alegeri Europarlamentare 2019. Important de stiut pentru vot

Alegeri Europarlamentare 2019. Foarte important de stiut pentru vot este ca absolut nimeni nu are dreptul sa va oblige sa votati in baza dorintelor sale, nici sa intre cu voi in cabina de vot pentru a face asta. Nimeni nu va poate obliga nici sa faceti poze cu votul dat la Alegeri Europarlamentare 2019, si/sau referendum, si nici nu poate vota in locul vostru, toate aceste lucruri fiind ilegale, si pedepsite de legislatia din Romania inclusiv cu pedepse cu inchisoarea.

Alegeri Europarlamentare 2019. In cazul in care cineva vrea sa va oblige sa votati cum nu vreti voi, incearca sa voteze in locul vostru, sau sa intre cu voi in cabina de vot, reclamati infractiunea fie la presedintele sectiei de vot, fie la politistii prezenti in sectiile de votare, sau la 112.

Alegeri Europarlamentare 2019. Cand incepe votarea ?

Alegeri Europarlamentare 2019. Sectiile de vot se deschid la ora 07:00 a zilei de 26 mai, si se inchid la ora 21:00, deci in aceasta perioada de timp puteti vota oricand, in limita locurilor disponibile in sectii.