Fondatorul Huawei CONFIRMA o PROBLEMA MARE pentru Telefoane

Huawei. Fondatorul companiei chinezesti a confirmat, din pacate, o problema foarte mare pentru telefoane, iata cat de grave sunt lucrurile anuntate astazi.

Huawei pierderi

Huawei. Ziua a inceput cu o serie de dezvaluiri extrem de importante cu privire la companie si telefoanele sale, care trec printr-o serie de probleme foarte serioase in momentul de fata, din pacate. Avand in vedere ca situatia este una foarte serioasa, inclusiv fondatorul companiei, Ren Zhengfei, a vorbit despre ea, anuntand ca vanzarile internationale de telefoane ale companiei Huawei au scazut cu 40% in ultima luna, si s-ar putea ajunge pana la 60% pana la finalul anului 2019.

Huawei. Aceasta este prima oara cand un oficial al companiei confirma cat de mare este problema cu vanzarile de telefoane in afara Chinei, si cum jumatate din total vine din afara acestei tari, situatia devine critica. Huawei isi propunea sa creasca anul acesta incasarile cu 30% in baza unei cresteri substantiale a vanzarilor de telefoane, dar acest obiectiv a disparut, iar compania se asteapta doar sa-si pastreze totalul de incasari din anul 2018.

Fondatorul Huawei CONFIRMA o PROBLEMA MARE pentru Telefoane

Huawei. Mai exact, compania spera sa atinga incasari de 125 – 130 de miliarde de dolari in anul 2019, fata de 100 miliarde in 2018, dar intr-un final se va multumi cu aceeasi cifra, sau cu una destul de apropiata. Scaderea in vanzari pentru telefoanele celor de la Huawei este chiar mai mare decat isi imaginau inclusiv cei de acolo, deci toata lumea a fost luata prin surprindere de puterea pe care a avut-o SUA cu sanctiunile pe care le-a impus.

“Ren’s downbeat assessment that the ban will hit revenue by $30 billion… Huawei, which turned in a revenue of 721.2 billion yuan ($104 billion) last year, expects revenue of around $100 billion this year and the next, Ren said. This compares to an initial target for a growth in 2019 to between $125 billion and $130 billion depending on foreign exchange fluctuations. Huawei’s smartphone sales have, however, been hit by the uncertainty. Ren said the firm’s international smartphone shipments plunged 40%. While he did not give the time period, a spokesman clarified the CEO was referring to the past month.”

Huawei. Interesant este ca nu exista deocamdata in companie planuri de a concedia angajati, desi divizia de laptop-uri are activitatea suspendata deoarece nu mai pot fi lansate produse de acest gen din cauza sanctiunilor. Celelalte divizii ale companiei Huawei continua sa functioneze, desi problemele sunt identice in afara Chinei, dar pe masura ce sanctiunile vor incepe sa-si faca resimtite efectele din ce in ce mai mult, e posibil ca strategiile sa se schimbe.

Huawei. E destul de clar ca nimeni din cadrul companiei nu si-a imaginat ca sanctiunile impuse de catre SUA vor avea un impact atat de mare, dar nici ca acele componente cumparate nu vor putea fi folosite in produse, iar asa strategia se schimba complet.