Planeta Jupiter: Descoperire INCREDIBILA Facuta de Cercetatori

Planeta Jupiter are parte de o descoperire incredibila pe care cercetatorii au anuntat-o in urma unor analize amanuntite si indelungate facute pentru ea.

Planeta Jupiter comete

Planeta Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostru solar, insa inca exista foarte multe necunoscute in ceea ce o priveste, dar cercetatorii continua sa faca descoperiri impresionante in legatura cu ea. Cercetatorii care analizeaza planeta Jupiter au facut o descoperire extrem de interesanta in apropierea sa, acolo existand o zona care este un fel de “poarta de intrare” pentru comete in sistmeul nostru solar de chiar foarte multa vreme deja.

Planeta Jupiter se afla in apropierea acestei zone, iar pe acolo regasim inclusiv planetele Saturn, Neptun, sau Uranus, iar cercetatorii spun ca exista legaturi intre acestea si cometele care ne tot viziteaza de la distante mari. Zona respectiva prin care intra cometele in sistemul solarj este apropiata de planeta Jupiter, iar forta sa gravitationala poate avea un efect serios asupra traiectoriei pe care o au aceste corpuri cosmice cand se plimba prin sistemul solar.

Planeta Jupiter: Descoperire INCREDIBILA Facuta de Cercetatori

Planeta Jupiter este foarte mare, iar orice cometa care se apropie suficient de mult de ea poate avea directia de miscare schimbata de catre forta sa gravitationala, ceea ce o poate aduce foarte aproape de Pamant. Cometele care intra in sistemul solar prin aceasta zona de langa planeta Jupiter ar veni din centura Kuiper, sau cel putin asta cred cercetatorii care au observat cu foarte mare atentie cee ce intra in sistemul solar din regiunea aceea.

“O echipă de cercetători, inclusiv Kathryn Volk și Walter Harris, de la Universitatea din Arizona, Laboratorul Lunar și Planetar, raportează descoperirea unei regiuni orbitale chiar dincolo de Jupiter, care acționează ca o “poartă de cometă”. Această cărare îmbină corpurile înghețate numite centauri din regiunea planetelor uriașe – Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun – în sistemul solar interior, unde pot deveni vizitatori obișnuiți ai cartierului Pământului, vorbind cosmic.”

Planeta Jupiter este mai mult ca sigur lovita de catre unele dintre aceste comete, ele venind dintr-o regiune care ar fi echivalenta cu de 50 de ori distanta dintre Pamant si soare. Asta inseamna ca acolo se regasesc foarte multe comete care uneori mai intra si in sistemul solar, iar ceea ce nu redirectioneaza planeta Jupiter se misca fara vreun obstacol prin sistemul solar, dar nu neaparat si prin Calea Lactee, dupa cum prea bine stiti.

Planeta Jupiter are si multe alte secrete pe care cercetatorii incearca sa le descopere, iar in curand le vom afla cu siguranta pe toate, sau macar pe multe dintre ele.