Huawei MATE 40 Pro: EXCLUSIV, cea mai MARE SCHIMBARE Anuntata

Huawei MATE 40 Pro are in exclusivitate dezvaluita cea mai mare schimbare care este pregatita pentru lansare anul viitor, iata ce are in plan Huawei.

Huawei MATE 40 Pro kirin 1020

Huawei MATE 40 Pro are in exclusivitate anuntata cea mai mare schimbare pregatita de catre cei de la Huawei in 2020, o publicate chinezeasca dezvaluind ceea ce intentioneaza sa ofere compania in urmatoarele telefoane. Vorbim despre viitorul chip Kirin 1020 care este pregatit special pentru Huawei MATE 40 Pro, si care va fi lansat in toamna anului viitor, cel mai probabil in septembrie, la IFA Berlin, daca Huawei nu va fi interzisa la 5G in Germania intre timp.

Huawei MATE 40 Pro va avea in noul sau chip o putere de procesare cu pana la 50% mai mare decat cea pe care o ofera in momentul de fata chip-ul Kirin 990 pentru Mate 30 Pro, deci vorbim despre o crestere uriasa in performante. Pentru Huawei MATE 40 Pro este pregatit un chip Kirin 1020 care va fi produs folosind un proces de fabricatie de 5nm, TSMC ocupandu-se de asta, asa cum se va intampla inclusiv in cazul chip-ului A12 din iPhone 12.

Huawei MATE 40 Pro: EXCLUSIV, cea mai MARE SCHIMBARE Anuntata

Huawei MATE 40 Pro are pentru acest nou chip Kirin 990 aleas numele de cod “Baltimore”, chinezii de la Huawei alegand intotdeauna nume de orase pentru chip-urile pe care le produc pentru telefoane. Conform unor surse din interiorul companiei chinezesti, acest nou chip pentru Huawei MATE 40 Pro ar fi intrat deja in faza de verificare pentru pentru productie de test, penultimul pas inainte ca productia propriu-zisa sa inceapa in mod oficial.

“Procesorul Kirin 1020 a fost recent expus foarte mult. Cert este că acesta va fi produs folosind procedeul TSMC de 5 nm. Acesta va fi lansat in septembrie anul viitor. Ultimele știri arată că procesorul Kirin 1020 are numele de cod “Baltimore”. … există, de asemenea, zvonuri conform cărora Huawei va omite generația A77 și va merge direct la viitoarea arhitectură Cortex-A78, care este o altă generație de upgrade-uri. În acest fel, majoritatea îmbunătățirilor de performanță sunt în conformitate cu zvonurile anterioare privind o creștere a performanței de 50%.”

Huawei MATE 40 Pro nu are deocamdata definitivate specificatiile tehnice pentru acest chip Kirin 1020, insa exista zvonuri ca el ar urma sa foloseasca noua arhitectura Cortex-A78, de ultima generatie. Aceasta va aduce pentru Huawei MATE 40 Pro un spor de 50% in performante in comparatie cu Mate 30 Pro, ceea ce ar fi o crestere uriasa, iar asta e obligatoriu pentru a tine pasul cu telefoanele iPhone 12 care vor fi lansate in 2020 de catre Apple.

Huawei MATE 40 Pro este asteptat anul viitor ca un telefon care sa readuca Huawei in magazinele din intreaga lume, dar si in topul preferintelor occidentalilor, iar asta pentru ca Huawei P40 Pro are sanse mici de a fi lansat cu aplicatii de la Google.