Huawei: SUA da LOVITURA FINALA pentru INTERZICEREA in Europa

Huawei vrea ca saptamana aceasta sa dea lovitura finala pentru interzicerea companiei chinezesti in Europa, iata ce plan a gandit pentru indeplinirea obiectivelor.

Huawei lovitura finala

Huawei este in centrul atentiei zilele acestea dupa ce s-a anuntat ca SUA are acum drept obiectiv principal aplicarea unei lovituri finale pentru chinezi in ceea ce priveste obtinerea interzicerii lor intr-o mare tara europeana. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, va avea discutii saptamana aceasta cu ministrul de externe al Marii Britanii pentru a-l convinge sa ceara interzicerea companiei Huawei de la crearea retelelor 5G din tara in 2020.

Huawei inca nu a fost interzisa in Marea Britanie, insa dupa cea mai recenta intalnire dintre Donald Trump si Boris Johnson a venit un anunt care spune ca acest lucru urmeaza sa fie analizat serios, si s-ar putea intampla. Mike Pompeo are acum printre obiective si oferirea motivelor serioase in baza carora Marea Britanie ar trebui sa interzica Huawei de la crearea retelelor 5G.

Huawei: SUA da LOVITURA FINALA pentru INTERZICEREA in Europa

Huawei va fi unul dintre principalele subiecte de discutie dintre oficialii SUA si Marea Britanie zilele acestea, iar americanii ar putea sa obtina intr-un final exact ceea ce tot incearca sa obtina de cateva luni bune. Interzicerea Huawei in Marea Britanie ar fi un semnal foarte puternic pentru intreaga Europa, si e foarte posibil ca alte tari sa urmeze exemplul dat de catre aceasta foarte puternica tara de pe continent, ceea ce e o problema mare pentru chinezi.

“Statele Unite fac un ultim pas către Marea Britanie înaintea unei decizii a Marii Britanii cu privire la îmbunătățirea rețelei sale de telecomunicații cu echipamente Huawei, pe fondul amenințărilor de a reduce legăturile de partajare a informațiilor. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, este de așteptat să-l preseze pe secretarul britanic de externe, Dominic Raab, asupra Huawei, la o întâlnire de la Washington, joi.”

Huawei a incercat sa convinga guvernul din Marea Britanie ca nu exista vreun motiv pentru interzicerea sa la participarea pentru echiparea operatorilor de telecomunicatii in vederea lansarii retelelor 5G din regat. Desigur ca pana acum a reusit doar sa amane decizia finala, iar SUA ar putea avea ultimul cuvant in aceasta disputa, si Huawei ar putea fi interzisa foarte curand pentru ca lucrurile sa se definitiveze cat mai repede in tara.

Huawei va avea probleme mari in a convinge alte tari din Europa ca echipamentele sale de telecomunicatii 5G sunt sigure din moment ce Marea Britanie o interzice, deci situatia sa se va complica extrem de mult.