Vanzarea Telekom la Orange Intra in LINIE DREAPTA, ANUNT de la Guvern

Vanzarea Teleom la Orange se apropie de a primi aprobarea de la Guvernul Romaniei, iata ce declaratie a facut ministrul Transporturilor si Comunicatiilor.

telekom orange vanzare

Vanzarea Telekom la Orange intra in linie dreapta, un anunt foarte important venind zilele trecute de la ministrul Transporturilor si Comunicatiilor cu privire la una, poate, cea mai importanta tranzactie care va avea loc in 2020.

Orange vrea sa cumpere divizia de servicii fixe a Telekom, iar Guvernul Romaniei a fost anuntat in legatura cu intentiile operatorilor, si o analiza a fost dispusa pentru a se decide care va fi pozitia statului roman in aceasta tranzactie.

Ministrul Lucian Bode sustine ca analiza facuta in cadrul ministerului pe care il conduce i-ar fi fost oferita de catre angajati, iar in ea exista mai multe scenarii de lucru cu privire la ceea ce poate face, sau nu, statul in aceasta situatie.

Telekom si Orange si-au trimis oameni din conducere pentru a discuta cu primul-ministru al Romaniei, Ludovic Orban, cu privire la planurile pe care le au, deci situatia e cunoscuta, si probabil ca planurile le vor fi respectate.

Vanzarea Telekom la Orange se apropie mai mult de aprobare

Din moment ce ministrul Lucian Bode are deja analiza necesara pentru a aproba vanzarea Telekom la Orange, e destul de clar ca nu va mai trece foarte mult timp pana cand se va da “unda verde” pentru ca tranzactia sa aiba loc.

E posibil ca Orange si Guvernul Romaniei sa poarte niste negocieri, poate pentru a prelua mai multe din actiunile statului, sau doar pentru a stabili modul in care urmeaza sa lucreze impreuna in cadrul grupului.

Orange va trebui sa colaboreze indeaproape cu Guvernul Romaniei dupa ce va cumpara divizia de servicii fixe a Telekom, iar asta pentru ca Statul Roman detine acolo 46% dintre actiuni, as acum stie multa lume deja.

Orange si Statul Roman vor detine inclusiv 30% din divizia de servicii mobile a celor de la Telekom, ceea ce cam e o problema, pentru ca din punct de vedere concurential, grupul francez are in avantaj cam incorect.

E posibil ca vanzarea diviziei de servicii mobile a Telekom sa fie o conditie pentru a se aproba vanzarea diviziei fixe catre Orange, dar ramane de vazut ce anume va decide si va anunta Statul Roman cand e pregatit.