Huawei RUPE Europa de SUA, DEZBINA Guvernul unei MARI TARI

Huawei este sursa pentru o posibila ruptura intre Europa si SUA, dar si sursa unor neintelegeri in guvernul uneia dintre cele mai importante tari ale Uniunii Europene.

Huawei dezbina 399888

Huawei rupe Europa de SUA dupa ce foarte multe cereri au venit de la americani pentru ca echipamentele 5G ale companiei chinezesti au fost facute, dar nimeni nu le-a luat in seama, ceea ce strica relatiile cu americanii. Mai mult decat atat, situatia Huawei dezbina si guvernul Germaniei, acolo unde unii dintre ministri cer interzicerea echipamentelor chinezilor, in timp ce altii sustin pastrarea dreptului companiei de a furniza echipamente pe piata.

Huawei este un foarte vechi partener al multor operatori de telecomunicatii din Europa, iar toti si-au blocat planurile de a lansa retelele 5G pana cand guvernul tarii ia o decizie clara cu privire la situatia companiei. Angela Merkel nu are deocamdata o decizie luata, iar ministrii sai se cam lupta intre ei cu declaratii privind interzicerea, sau permiterea, celor de la Huawei sa participe la crearea retelelor 5G din tara, deci situatia este complet neclara deocamdata.

Huawei RUPE Europa de SUA, DEZBINA Guvernul unei MARI TARI

Huawei a profitat extrem de mult si de ajutorul pe care i l-a oferit China pentru a-si pastra pozitia pe piata europeana, ambasadorii sai lansand foarte multe avertismente privind riscurile interzicerii companiei. Toata aceasta situatie a creat un climat destul de tensionat, in principal intre SUA si Europa, iar asta pentru ca Donald Trump cere una, Huawei si Beijing-ul cer alta, iar la mijloc sunt statele europene care nu stiu ce sa faca, si tot trag de timp de vreo jumatate de an.

Huawei ar fi trebuit sa aiba o decizie clara luata la nivel european privind participarea la retelele 5G din Uniunea Europeana, insa aceasta a fost lansata pentru noua Comisie Europeana, care nu prea e de acord cu asta. Comisarul european pentru industrie, recent instalat in pozitia sa, a afirmat ca Huawei nu ar trebui sa participe la crearea retelelor 5G din Europa, si ca asta nu va intarzia cu nimic lansarea lor, ceea ce complica si mai mult lucrurile.

Huawei va avea in 2020 un an hotarator pentru evolutia sa in Europa, iar dupa cum arata acum lucrurile, nu prea cred ca vor fi luate decizii finale cu privire la companie pana undeva prin vara acestui an.