Huawei: Anuntul care vine ca o LOVITURA DURA pentru Companie

Huawei are parte de un anunt care loveste dur in compania chinezeasca, iata ce decizie va fi anuntata, si cat de mult va afecta ea activitatea companiei.

Huawei restrictii germania

Huawei este foarte aproape de o noua semi-victorie in lupta pe care o duce pentru a nu fi complet interzisa in tari importante din Europa, insa nu va fi ceva care va multumit pe deplin compania. Germania urmeaza sa anunte astazi care este pozitia sa oficiala cu privire la compania Huawei, in lumina recomandarilor facute de catre Comisia Europeana cu privire la echipamentele sale de telecomunicatii, iar interzicerea nu e luata in calcul de germani.

Huawei urmeaza sa aiba impuse de catre Germania cam aceleasi restrictii pe care le-am vazut deja impuse in Marea Britanie, si pe care le recomanda Comisia Europeana, adica acces zero la partile centrale ale retelelor. Huawei ar urma sa isi poata furniza echipamentele de telecomunicatii pentru partile din retele care nu sunt esentiale pentru functionarea lor, adica in zonele de “margine”, dar nu si acolo unde exista baze militare, si alte obiective importante.

Huawei: Anuntul care vine ca o LOVITURA DURA pentru Companie

Huawei nu va avea aceste restrictii impuse direct impotriva sa, ci ele se vor aplica pentru operatorii de telecomunicatii, dar chinezii sunt direct afectati pentru ca vor vinde mai putine echipamente catre parteneri. Lovitura dura pentru cei de la Huawei va sta totusi in faptul ca operatorii telecom din Germania vor avea timp pana in 2025 sa schimbe actualele echipamente 4G de la furnizori care nu trec de verificarile de securitate impuse de guvern.

“Parlamentarii de la partidul conservator al cancelarului Angela Merkel urmează să sprijine marți un document de strategie care nu poate interzice Huawei-ului Chinei să participe la lansarea rețelei 5G din Germania. Lucrarea sugerează utilizarea produselor de la mai multe companii pentru a evita o „monocultură”. Proiectul ar oferi, de asemenea, operatorilor până în 2025 să facă schimb de echipamente din rețelele 4G existente, furnizate de furnizorii care nu reușesc verificările de certificare. Având în vedere acest lucru, lucrarea face o distincție clară între acces, transport și rețeaua de bază care sunt deosebit de sensibile, permițând astfel manipularea diferită a componentelor Huawei în diferitele părți ale rețelei 5G.”

Huawei s-ar putea numara printre acestia, iar asta pentru ca printre regulile pe care le va impune Guvernul se va numara si obligatia ca guvernul tarii de origine sa nu-i influenteze activitatea. Aceasta este si una dintre prevederile memorandumului semnat de Klaus Iohannis in SUA privind retelele 5G din Romania, dec Huawei ar putea avea probleme inclusiv in tara noastra cand se vor stabili regulile pentru echipamentele 5G.

Huawei ar putea avea in Germania o situatie chiar mai grea decat in alte tari, in Marea Britanie nefiind impusa obligatia de a inlocui echipamentele 4G ale chinezilor, dar in Germania si alte tari ar putea fi impus acest lucru.