Jandarmeria Romana: plimbarile nejustificate in padure aduc amenzi

Jandarmeria Romana plimbari padure

Jandarmeria Romana a publicat astazi o atentionare pentru cei care in aceasta perioada aleg sa ignore ordonantele militare si vor sa se plimbe prin paduri, aceasta decizie aducandu-le amenzi si nu starea buna pe care o asteapta de la iesirile in aer liber.

Jandarmeria Romana spune ca si o completare gresita a declaratiei pe propria raspundere poate aduce amenzi, dar cand oamenii fac lucruri precum cel descris mai jos, e evident ca intentia lor a fost cu totul alta fata de motivul specificat in declaratie, iar asta aduce amenzi de la 2.000 LEI la 20.000 LEI.

“Fără a avea o urgență medicală, așa cum reiese din punctul 3 al declarației pe propria răspundere, un bărbat și o femeie s-au gândit să iasă la pădure.

– Uitați, avem și declarație! Este totul în regulă! Au declarat cei doi, găsiți într-o zonă turistică din județul Sălaj, la aproximativ 50 m depărtare de mașina parcată într-o poiană.

– Bună ziua, într-adevăr, aveți declarații, dar aici ați bifat punctul 3, respectiv ”asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță”.

De fiecare dată când decideți să ieșiți din casă, vă rugăm să aveți în vedere și să respectați prevederile legale, pentru a nu risca, cu bună știință, să fiți sancționați contravențional sau să intrați sub incidența legii penale, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor doi.”

Fără a avea o urgență medicală, așa cum reiese din punctul 3 al declarației pe propria răspundere, un bărbat și o femeie…

Publicată de Jandarmeria Română pe Marţi, 14 aprilie 2020