WhatsApp: Lansarea SPECIALA, ce Avem de Acum in Telefoane

WhatsApp a facut o lansare speciala pentru utilizatorii din intreaga lume in cursul noptii trecute, iata ce avem de acum disponibil in cadrul aplicatiei.

WhatsApp criptologie

WhatsApp a facut in cursul noptii trecute o lansare speciala pentru utilizatorii de telefoane din intreaga lume, una care a fost anuntata de ceva vreme, dar una care vine cu o masura foarte importanta. WhatsApp a lansat in sfarsit posibilitatea de a face apeluri video cu pana la 8 persoane, dubland practic limita actuala impusa pentru toti utilizatorii, iar asta dupa ce numarul de apeluri video a crescut extrem de mult in timpul pandemiei de Coronavirus.

WhatsApp a gasit ca o solutie pentru intreaga situatie posibilitatea de a face apeluri video cu pana la 8 persoane, iar asta pentru a le oferi si celor care inca mai muncesc posibilitatea de a discuta cu ai lor colegi. Ceea ce face acum WhatsApp este un atac direct la Zoom, o platforma pentru apeluri video in grup care a avut succes foarte mare in ultima perioara, insa Facebook vine cu propriile produse pentru apeluri video in grup, inclusiv Messenger Rooms.

WhatsApp: Lansarea SPECIALA, ce Avem de Acum in Telefoane

WhatsApp nu se limiteaza doar atat, platforma avand deasemenea integrat si un sistem de criptare pentru apelurile video facute de catre utilizatori, iar asta a fost deasemenea anuntat acum vreo 2 saptamani. In mod teoretic, WhatsApp ar trebui sa nu permita interceptarea apelurilor video facute de catre utilizatorii sai multumita acestui sistem de criptare, ia acesta ar fi un foarte mare pas inainte facut de catre platforma in materie de securitate pentru functii.

WhatsApp a fost foarte intens criticata pentru lipsa functiilor menite sa ofere securizare completa pentru utilizatori in ceea ce priveste mesajele si clipurile video, iar o parte din problema este rezolvata. Desigur ca WhatsApp este foarte departe de a fi o platforma perfecta, astfel ca tot ceea ce vedem acum este supus unor verificari viitoare, pentru ca inclusiv aceste sisteme de criptare ar putea fi usor de spart, asa cum am vazut si cu altele in trecut.

WhatsApp pregateste deasemenea si alte functii importante pentru utilizatorii din intreaga lume, si vom beneficia de ele in perioada urmatoare, dupa ce vor fi pregatite pentru lansare oficiala.