Huawei: LOVITURA DURA cu o Decizie Majora luata in Europa

Huawei are parte de o noua lovitura dura venita din Europa, iata ce decizie complet neasteptata urmeaza sa fie luata impotriva companiei chinezesti.

Huawei johnson

Huawei are parte de o noua veste foarte proasta zilele acestea, la doar o saptamana dupa ce s-a luat decizia in SUA de a ii bloca in totalitate capacitatea de a-si produca componente pentru telefoane, PC-uri, etc, de la unii producatori. Acum in Marea Britanie urmeaza sa fie luata decizia ca toate echipamentele Huawei sa fie eliminate din retelele de telecomunicatii de acolo pana in 2023, ceva ce mai nimeni nu credea ca va fi posibil in tara.

Huawei a fost unul dintre subiectele conversatiilor pe care Boris Johnson si Donald Trump le-au tot avut in ultimele luni, presedintele SUA punand mare presiune pe primul-ministru britanic pentru interzicerea produselor chinezilor. Ei bine, dupa luni de presiune, partidul conservator din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca Huawei n-ar trebui sa mai aiba echipamentele de telecomunicatii folosite in retelele din tara, astfel ca ele ar urma sa fie eliminate.

Huawei: LOVITURA DURA cu o Decizie Majora luata in Europa

Huawei este o victima in aceasta situatie, iar asta pentru ca legaturile foarte stranse pe care le are cu partidul comunist si guvernul de la Beijing sperie multe tari occidentale acum. Unii se tem ca daca tensiunile dintre SUA si China ar creste, ei a avea in infrastructura lor de telecomunicatii echipamente de la o companie care e controlata de un guvern strain, astfel ca Huawei va avea echipamentele eliminate inclusiv din infrastructura telecom din Australia.

Huawei a scapat in Germania si Franta de decizii de acest gen, avand acolo un rol limitat in furnizarea de echipamente pentru retelele de telecomunicatii, dar nu e exclus ca situatia sa se schimbe. Coronavirus a crescut si mai mult tensiunile intre diverse tari si China, mai ales din cauza acuzatiilor conform carora guvernul de la Beijing ar fi ascuns adevarata amploare a virusului, iar Huawei e prinsa la mijloc in acest razboi, si o solutie pentru el nu va veni curand.

Huawei va trece totusi fara probleme prin toate aceste lovituri pentru ca guvernul de la Beijing o va sustine in tot ceea ce face, si o va finanta, asa cum a facut-o si in trecut in repetate randuri.