ECLIPSA DE SOARE. LIVE cu Inelul de FOC Vizibil Acum pe Cer

Eclipsa de soare este in plina desfasurare in momentul de fata, iar aici poti vedea LIVE VIDEO cu evenimentu anual spectaculos din multiple zone de pe glob.

Eclipsa de soare care a inceput in aceasta dimineata, si inca este in plina desfasurare, poate fi urmarita live prin stream-uri video preluate de la diverse camere de pe intregul glob, iar mai sus puteti vedea o “galerie cu ele”. Eclipsa de soare care a inceput cu doar cateva zeci de minute in urma se va termina dupa ora 9, si desigur ca este vizibila inclusiv in Romania, astfel ca puteti vedea totul de acasa, daca veti un telescop.

Eclipsa de soare nu este un eveniment care poate fi urmarit de catre oricine, dar pentru a face asta de acasa, sau de oriunde altundeva, asigurati-va ca aveti echipamentul de protectie adecvat pentru acest proces. Expertii recomanda urmarirea acestei eclipse de soare din 2020 doar cu filtre speciale aplicate pe telescoape, sau camere foto, filtre care sa impiedice afectarea ochilor de lumina puternica emisa de catre stea.

ECLIPSA DE SOARE. LIVE ci Inelul de FOC Vizibil Acum pe Cer

Eclipsa de soare vine in ziua solstitiului de vara, un eveniment care marcheaza inceputul celei mai calduroase perioade din an, una in care in mod normal lumea se bucura de soare, dar anul acesta lucrurile stau complet diferit. Eclipsa de soare de astazi este una anuala, iar dupa cum puteti vedea, ea transformas soarele intr-un inel de foc vizibil in intreaga lume pentru astronomii amatori, si nu numai, spectacolul facut de catre ea fiind unul inedit.

Eclipsa de soare se intampla deoarece luna se interpune intre Pamant si steaua din centrul sistemului solar, insa pentru ca satelitul natural al Terrei este mai departe decat in mod obisnuit, nu acopera in totalitate soarele acum. In aceasta idee, vedem un “inel de foc” pe cer in loc de soare, iar eclipsa de soare devine un fenomen spectaculos care atrage atentia a sute de milioane de persoane din intreaga lume, mai ales ca e un eveniment care se intampla o data pe an.

Eclipsa de soare va mai dura pana dupa ora 9, si aproape de 10, astfel ca daca abia v-ati trezit, inca mai aveti timp sa vedeti evenimentul spectaculos care are loc in urmatoarele cateva zeci de minute, inclusiv din Romania.