Ministerul Sanatatii: izolarea si carantina suspendate, anunt important

Ministerul Sanatatii izolarea carantina suspendate

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, face astazi un anunt extrem de important cu privire la ceea ce se intampla in tara dupa ce izolarea si carantina au fost suspendate ca parte a unei decizii a CCR, deci nu mai pot fi impuse pentru cetatenii din Romania.

Ministerul Sanatatii spune ca se va face un proiect de lege care sa permita aplicarea masurilor de izolare si carantina in mod legal, insa nimeni nu stie cand se va intampla asta, cand va fi votat, cand va fi aplicati, asa ca intre timp, toti cei izolati, sau carantinati, vor putea pleca, si reveni la normalitate.

“Motivarea Curţii Constituţionale spune că ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să definească carantina, boala transmisibilă, izolarea, internarea. Atunci s-a creat un grup de lucru de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei, care vor pune în concordanţă tocmai cerinţele Curţii Constituţionale. Motivarea era de lipsă de claritate şi predictibilitate sau previzibilitate.

Ne-am asumat şi vom reveni cu punerea în acord a unui proiect cu cele cerute de către Curtea Constituţională.”