Planeta Jupiter: Fenomenul UIMITOR pentru Sistemul Solar

Planeta Jupiter trece zilele acestea printr-un fenomen uimitor pentru sistemul nostru solar, iata ce urmeaza sa vezi pe cerul instelat al Caii Lactee.

Planeta Jupiter sagetator

Planeta Jupiter trece prin aceasta perioada pritnr-un fenomen uimitor pentru sistemul nostru solar, ceva ce nu se intampla chiar atat de des pentru aceasta zona din galaxia Calea Lactee. Conform cercetatorilor din intreaga lume, planeta Jupiter trece in aceasta perioada intr-un fenomen care o face sa apara mult mai luminoasa decat in mod normal, iar noaptea trecuta planeta a avut parte de luminozitatea maxima care a fost intalnita in cursul acesuti an de zile.

Planeta Jupiter va fi vizibila deasemenea cu o luminozitate ridicata si in cursul urmatoarelor zile de catre cei care se uita cu foarte mare atentie spre cerul instelat pentru a urmari tot ceea ce se misca prin univers. Planeta Jupiter este deasemenea in cel mai apropiat punct fata de Pamant in aceste zile, ea fiind intr-o pozitie opusa fata de cea a soarelui, ceea ce ne-o arata intr-un mod foarte interesant pe cer, ea putand fi vizualizata si mult mai usor decat in mod normal.

Planeta Jupiter: Fenomenul UIMITOR pentru Sistemul Solar

Planeta Jupiter ar trebui deasemenea sa fie vizibila cu ochiul liber in constelatia Sagetatorului, ceea ce e un aspect interesant al fenomenului prin care trece ea in momentul de fata. Planeta Jupiter este vizibila cu luminozitatea sa ridicata la foarte scurt timp dupa apus, si pe tot parcusul noptii, insa desigur ca o veti putea vedea cel mai bine cu un telescop, asa ca asigurati-va ca aveti si echipamentul potrivit pentru ceea ce vreti sa vedeti pe cer.

Planeta Jupiter a mai fost vizibila anul acesta intr-o forma luminoasa cu cateva luni in urma, insa nimic nu este similar cu ceea ce se intampla in momentul de fata. Desigur ca pentru a vedea planeta Jupiter intr-un mod cat mai simplu e nevoie si de lumina multa pe cer pentru a urmari totul in conditii cat mai bune, asa ca asigurati-va ca aveti si conditii meteo foarte bune inainte de a incepe sa urmariti cea mai mare planeta din sistemul solar.

Planeta Jupiter va trece prin acest fenomen pentru doar cateva zile, asa ca ar fi bine sa va grabiti si sa nu ratati aceasta ocazie inainte ca ea sa nu mai fie vizibila la fel de luminoasa.