LUNA: Materialul MISTERIOS ce a Surprins Multi Cercetatori

LUNA are parte de o noua descoperire care i-a surprins pe unii dintre cercetatori, iata ce au observat acestia in urma unor noi explorari pe satelit.

LUNA gel

LUNA este monitorizata indeaproape de catre foarte multe tari, iar unele dintre ele au trimis inclusiv roboti care sa se plimbe pe suprafata satelitului natural al Pamantului pentru a-i mai descoperi din secrete. Una dintre aceste misiuni a aduns si o prima dezvaluire interesanta sub forma unui material, in forma lichida, care a fost detectat de catre un robot chinez, si care a fost analizat de catre cercetatorii din China, care au si o explicatie pentru el.

LUNA a avut detectat anul trecut un gel care a fost descoperit pe suprafata de catre robotul trimis acolo de catre chinezi, iar initial ei nu stiua ce fel de material este, sau cum s-a format. In urma unei comparatii facute cu materiale aduse pe Pamant de catre astronautii trimisi pe LUNA cu navele Apollo, ale SUA, cercetatorii chinezi au descoperit ca acel material e destul de similar cu ceea ce au descoperit americanii cu mult timp in urma pentru omenire.

LUNA: Materialul MISTERIOS ce a Surprins Multi Cercetatori

LUNA ar avea acest material format in urma ciocnirilor dintre meteoriti si suprafata satelitului natural al Pamantului, aceasta fiind una dintre teoriile initiale cu privire la formarea lor. Conform cercetatorilor chinezi, in cazul acestor ciocniri, regolitul de pe LUNA s-ar fi combinat cu un material numit breccia, care exista tot acolo, iar asa s-ar fi format acel gel pe care chinezii initial nu stiau cum sa-l numeasca, sau cum sa-l explice, cercetarea continua oferindu-le si raspunsurile.

“Cercetătorii au comparat imaginile luate de roverul lunar cu mostrele readuse de pe lună de misiunile Apollo din SUA. Ei au descoperit că substanța semăna cu mostrele de Apollo, sugerând că ar putea fi formată dintr-un impact violent, cum ar fi un meteorit care s-a prăbușit pe Lună. Ei au spus că impactul a topit unele regulit lunar și breccia împreună, care au format substanța. Regula lunară se referă la amestecul de praf pudră și rocă spartă care acoperă suprafața lunii.”

LUNA ar avea destul de multa substanta de acest gen pe suprafata sa, iar asta pentru ca si faorte multi meteoriti s-au ciocnit de ea de-a lungul existentei sale. Cercetatorii dau de inteles ca descoperirea nu ne aduce in evidenta un material complet nou, ceva ce ei nu au stiut pana atunci, dar chiar si asa, vorbim despre o observatie importantapentru LUNA, dar si pentru misiunile viitoare pe care omenirea vrea sa le faca acolo.

LUNA este in continuare explorata indeaproape de catre cercetatori, si nu ramane decat sa vedem ce anume vor mai reusi ei sa descopere pentru noi, si cat de mult va conta in final.