Gaura Neagra: PREMIERA cu INCREDIBILA Descoperire in Univers

Gaura neagra desciperita acum de caatre cercetatori reprezinta o premiera incredibila pe care acestia cu greu o pot explica pentru intreaga lume.

gaura neagra intermediara

Gaura neagra descoperita de catre cercetatori in univers vine cu o premiera incredibila care ne arata cat de diferite sunt obiectele de acest gen care exista in universul care ne inconjoara in momentul de fata. Cercetatorii au descoperit ceea ce ei considera a fi cea mai puternica, mai mare, si mai indepartata combinare dintre doua gauri negre, cel putin din ceea ce a fost detectat pana in momentul de fata de catre vreun observator astronomic.

Gaura neagra cu masa intermediara, cum au anumit-o cercetatorii ar fi eliberat la formare o energie echivalenta cu cea a 8 stele similare soarelui nostru, insa aparant fara vreun efect advers undeva prin univers, cel putin deocamdata. Gaura neagra ramasa in urma ar avea o masa de 100 – 1000 de ori mai mare decat cea a soarelui nostru, si dupa cum v-am spus deja mai sus, este prima de acest gen descoperita pana in momentul de fata de catre cercetatori.

Gaura Neagra: PREMIERA cu INCREDIBILA Descoperire in Univers

Gaura neagra formata acum ar fi de fapt rezultatul combinarii a patru gauri negre, in evenimente separate, dar cercetatorii pot doar sa presupuna ca asa au aparut ele, fara a avea si date clare in acest sens. Ei spun ca initial doua gauri negre s-au combinat intr-un eveniment similar celui de acum, dupa aceea altele doua trecand printr-un proces similar, iar cele doua gauri negre cu masa intermediara s-ar fi combinat iar in cea detectata acum.

“Oamenii de știință au detectat ceea ce cred că este cea mai puternică, cea mai masivă, cea mai îndepărtată fuziune a două găuri negre din istoria universului, eliberând energia a opt sori. Și de la acel eveniment, au detectat ceva și mai special – un tip super-rar de gaură neagră. Rezultatul coliziunii este o gaură neagră de „masă intermediară”, cu o masă între 100 și 1.000 de ori mai mare decât cea a soarelui. Este primul care a fost găsit vreodată.”

Gaura neagra pe care cercetatorii inca o analizeaza ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la tot ceea ce exista in univers, si asta e perfect normal pentru ca oamenii de stiinta pot detecta foarte greu aceste tipuri de obiecte. Detectarea lor este totusi doar un pas, pentru ca explicarea formarii este al doilea pas, insa si cel mai complicat, asa ca ramane sa vedem ce fel de informatii vor mai veni de la oamenii de stiinta in viitor pentru noi.

Gaura neagra detectata acum va ramane pentru foarte multa vreme in atentia oamenilor de stiinta care vor incerca sa desluseasca misterele existentei sale, desi acest lucru nu va fi chiar atat de usor de realizat.