Gaura Neagra: ULUIRE Totala, NIMENI Nu Credea ca e Posibil

Gaura neagra ramane un obiect din univers al carui secrete cu greu pot fi deslusite, insa iata o dezvaluire pe care nimeni nu o credea posibila.

Gaura Neagra particule

Gaura neagra din galaxia Calea Lactee este unul dintre cele mai intens studiate obiecte din univers, insa nu este singurul de acest gen, si cu siguranta nu este cel mai mare, iar oamenii de stiinta continua sa faca descoperiri despre ele in mod constant. Una noua vine ca o surpriza totala, pentru ca nimeni nu credea ca un asemenea lucru este posibil, insa conform unor cercetari recente, s-ar parea ca o gaura neagra poate deveni un accelerator de particule.

Gaura neagra are o forta gravitationala uriasa, iar cand atrage diverse materii spre centrul sau, le accelereaza la viteze incredibil de mari, si asta ar putea fi o metoda prin care oamenii de stiinta ar putea analiza indeaproape asemenea obiecte. Oamenii de stiinta cred deasemenea ca ar putea identifica o gaura neagra in univers in baza vitezei cu care se deplaseaza anumite tipuri de materie expulzata din aceasta, dar totul e greu de realizat.

Gaura Neagra: ULUIRE Totala, NIMENI Nu Credea ca e Posibil

Gaura neagra atrage materia din univers ca un aspirator, doar ca are o forta foarte mare, iar particulele sunt duse spre centrul obiectului, unele dintre ele intrand fara a mai iesi vreodata, altele fiind aruncate in univers. Oamenii de stiinta vor sa incerce sa detecteze o gaura neagra folosindu-se de analizarea materiei aruncate in univers de catre acel obiect, si daca ar reusi sa faca acest lucru, am vorbi despre o incredibila realizare pentru toata omenirea.

“Când acele obiecte aflate în apropierea orizontului evenimentelor, sunt accelerate la viteze incredibile. Acum, unii fizicieni sugerează valorificarea atracției gravitaționale a găurilor negre pentru a crea acceleratoare feroce de particule. Trucul, descoperă noul studiu, este să aranjăm cu grijă totul, astfel încât particulele să nu se piardă pentru totdeauna în gaura neagră nesațioasă. Această nouă perspectivă ne poate ajuta să identificăm găurile negre din fluxurile de particule care se îndepărtează de ele.”

Gaura neagra descoperita intr-un asemenea mod ar intra in istorie ca un prim obiect detectat in urma analizarii particulelor pe care le-a aruncat in univers, si totul ar fi extrem de util pentru detectarea altor obiecte similare. Desigur ca oamenii de stiinta inca mai au mult de lucrat pana sa realizeze toate acestea, insa e bine de stiut ca exista interes pentru a face asemenea lucruri grozave, si a detecta obiectele care unora le ocupa atat de mult din timp.

Gaura neagra din galaxia Calea Lactee nu a fost descoperita in acest mod, exact precum si celelalte cunoscute, dar noua metoda ar putea ajuta inclusiv la descoperirea altor secrete pe care le ascund obiectele de acest gen.