Planeta Marte: PROBLEMA Mare cu care se Confrunta Omenirea

Planeta Marte are dezvaluita o problema foarte mare cu care se va confrunta intreaga omenire, iata cat de serioasa este, si cat de important e impactul.

Planeta Marte imbogatire

Planeta Marte are adusa in discutie o problema foarte mare cu care se va confrunta omenirea in momentul in care isi va duce acolo primii astronauti pentru a explora in detaliu corpul cosmic. Una dintre cele mai mari probleme sta totusi in faptul ca oamenii vor avea nevoie de ceva care sa le sustina viata acolo,  iar in momentul de fata nu exista nici apa, si nici vreo posibilitate de a cultiva mancarea necesara, agricultura fiind imposibila in conditiile de pe planeta Marte.

Planeta Marte este un mediu neprielnic pentru om, iar asta este cunoscut de catre toate agentiile spatiale care incearca sa isi trimita astronautii acolo, astfel ca mancarea va trebui initial trimisa pe Pamant in cantitati foarte mari. Oamenii de stiinta au incercat sa creasca diverse plante in soluri similare cu cele de pe planeta Marte, insa munca lor a fost aproape imposibila din cauza compozitiei pe care acesta o are, si care nu e prielnica pentru asa ceva.

Planeta Marte: PROBLEMA Mare cu care se Confrunta Omenirea

Planeta Marte va trebui sa aiba solul modificat, imbogatit cu diversele minerale, microbi, etc, care se regasesc in solul de pe Pamant, si care faciliteaza agricultura necesara pentru cresterea mancarii pentru toata omenirea. Pe planeta Marte primii astronauti vor avea foarte mult de munca pentru a transforma solul intr-unul prielnic pentru a creste legumele si fructele necesare pentru a le sustine viata, iar asta e o munca extrem de dificila.

“Nu este deloc surprinzător faptul că, pe măsură ce obțineți [murdărie], este din ce în ce mai precis, mai aproape de Marte, că plantele cresc din ce în ce mai greu. Noul rezultat „îți spune că, dacă vrei să crești plante pe Marte folosind solul, va trebui să depui multă muncă pentru a transforma acel material în ceva în care plantele pot crește.”

Planeta Marte nu a fost si nici nu va fi vreodata prielnica pentru a putea fi facuta agricultura, iar procesul de a face solul suficient de bogat pentru a creste mancare va fi unul de foarte lunga durata. In tot timpul in care acest proces se va desfasura, astronautii de pe planeta Marte vor trebui sa supravietuiasca cu resursele trimise direct de pe Pamant, iar asta nu va fi foarte simplu, deci va fi nevoie de multe transporturi cu resursele necesare.

Planeta Marte va fi colonizata, acest lucru fiind cat se poate de clar, insa pentru ca totul sa fie realizat e nevoie de foarte mult timp, si foarte multa cooperare din partea tuturor agentiilor spatiale de pe intregul glob.