Gaura Neagra: Descoperirea SOCANTA Ce Parea Total IMPOSIBILA

Gaura neagra ramane un obiect foarte misterios din univers, insa oamenii de stiinta au facut o descoperire socanta care nu parea vreodata posibila.

Gaura Neagra viteza

Gaura neagra, cel mai misterios si greu de analizat obiect din univers, are astazi parte de o noua dezvaluire care ii aduce pe oamenii de stiinta mai aproape de explicarea felului in care ele exista in univers acum. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca odata cu viteza de rotatie pe care o are o gaura neagra cresc si proprietatile pe care aceasta le are, si asta vine ca o surpriza extrem de mare pentru foarte multi dintre cei din comunitatea stiintifica.

Gaura neagra este studiata intens de foarte mult timp de catre oamenii de stiinta, iar aceasta descoperire ar putea schimba intr-o mare masura tot ceea ce stim in legatura cu felul in care ele exista si interactioneaza cu universul. Oamenii de stiinta stiau pana acum ca o gaura neagra are cateva caracteristici clare, acestea fiind masa, viteza de rotitatie si incarcarea electrica, insa atunci cand viteza sa de rotatie este foarte mare, se modifica inclusiv evenimentul de orizont.

Gaura Neagra: Descoperirea SOCANTA Ce Parea Total IMPOSIBILA

Gaura neagra, in mod normal, are un orizont de evenimente care nu prezinta carateristici speciale, de la distanta el aparand ca un inel perfect, vara vreun element care sa iasa in afara sa, dar totul se schimba odata cu viteza. Pe masura ce viteza creste, acel inel perfect al orizontului de evenimente devine imperfect, iar asta e ceva ce oamenii de stiinta nu au crezut ca este posibil, insa iata ca pe masura ce o gaura neagra este analizata mai atent, lucrurile se schimba.

“Multe teorii ale relativității modificate au un parametru suplimentar nevăzut în teoria standard. Cunoscut ca un câmp scalar fără masă, permite modelului lui Einstein să se conecteze cu teoria cuantică într-un mod care nu este contradictoriu. În această nouă lucrare, echipa a analizat modul în care un astfel de câmp scalar se conectează la rotația unei găuri negre. Au descoperit că la rotiri mici, o gaură neagră modificată nu se distinge de modelul standard, dar la rotații mari câmpul scalar permite unei găuri negre să aibă caracteristici suplimentare. Cu alte cuvinte, în aceste modele alternative, găurile negre care se rotesc rapid pot avea păr.”

Gaura neagra ar putea deveni si mai puternica pe masura ce viteza sa de rotatie creste, si aceste modificari apar pentru orizontul de evenimente, si asta e ceva ce oamenii de stiinta vor studia cu foarte mare atentie de acum incolo. Vorbim despre ceva ce parea complet imposibil de crezut acum foarte mult timp, insa pe masura ce oamenii de stiinta se uita cu atentie la fiecare gaura neagra pe care o descopera, observa si tot mai multe surprize.

Gaura neagra va ramane un obiect extrem de misterios din univers, si asta e destul de normal, pana la urma, asa ca ramane sa vedem ce alte surprize majore vor mai fi descoperite in viitor pentru toata omenirea.