LUNA: Anuntul Extrem de IMPORTANT pentru Viitorul Omenirii

LUNA este in centrul unui anunt extrem de important pentru viitorul omenirii, iata ce planuri foarte serioase urmeaza sa fie schimbate in totalitate.

luna amanare

LUNA a fost in ultimii ani in centrul foarte multor discutii privitoare la misiunile foarte importante pentru omenire care urmeaza sa fie desfasurate de catre NASA, insa schimbarea presedintelui SUA va aduce si o schimbarea a prioritatilor. Mai exact, expertii care monitorizeaza ceea ce face NASA sunt de parere ca misiunea care urmeaza sa readuca astronautii pe luna in cursul anului 2024 nu va mai avea prioritate chiar atat de mare precum vedem acum.

LUNA nu va fi o prioritate in administratia Biden, sau cel putin la asta se asteapta cei care se uita cu atentie la modul in care este organizat urmatorul guvern, astfel ca s-ar putea sa nu mai vedem oameni calcand acolo curand. Misiunea Artemis, asa cum a denumit-o NASA, este extrem de costisitoare, si e posibil ca adminsitratia Biden sa se concentreze mai mult pe relansarea economiei decat pe a readuce oamenii pe luna, si asta va intarzia inclusiv zborurile spre Marte.

LUNA: Anuntul Extrem de IMPORTANT pentru Viitorul Omenirii

LUNA urmeaza sa fie un hub pe care NASA vrea sa il foloseasca pentru a trimite astronauti catre planeta Marte, insa inainte de asta ar trebui sa fie colonizata, sau cel putin acestea erau planurile pana acum. Vorbim despre ideea celor de la NASA de a trimite din nou astronauti pe luna in 2024, cel tarziu, si de a avea o colonie acolo inainte de 2030, cand ar trebui sa fie lansata si prima misiune cu astronauti care sa ajunga pe Marte, dar ast anu se va intampla.

“Mă aștept ca obiectivul din 2024 să dispară. Cred că oamenii vor reevalua cu siguranță cronologia. Și, sincer, nu cred că nimeni a crezut că cronologia pentru 2024 este realistă. A fost ambițios și aspirațional, dar nu cred realist.”

LUNA va avea din nou astronauti trimisi mult mai tarziu decat se credea, iar despre colonizare nu mai poate fi vorba inca pentru ca din moment ce planurile readucerii astronautilor vor fi amanate, totul va fi amanat. Luna va ramane totusi un obiectiv foarte important al celor de la NASA, doar ca situatia economica globala actuala forteaza agentia spatiala americana sa isi regandeasca foarte serios prioritatile, si ramane de vazut ce va decide sa faca.

LUNA este un obiectiv foarte important inclusiv pentru alte agentii spatiale, nu doar pentru NASA, si tot mai multe misiuni sunt anuntate pentru explorarea ei, chiar si de la distanta.