Facebook News a fost Lansat si pentru utilizatorii din Europa

Facebook News marea britanie

Facebook News, sectiunea de stiri din aplicatia companiei Facebook, a fost lansata inclusiv in Europa de zilele acestea, si asta dupa o lunga perioada in care ea a fost disponibila exclusiv in SUA, Canada si alte zone de pe glob, decizia de a o oferi fiind una foarte importanta.

Facebook News ajunge in Marea Britanie pentru inceput, deci restul tarilor importante de pe continent raman in afara sistemului, si asta s-ar putea intampla pentru o perioada lunga de timp daca Facebook va fi obligata sa plateasca pentru stirile pe care le afiseaza acolo.

Facebook News este lansat in Marea Britanie cu sute de publicatii online care vor avea continutul inclus pentru utilizatori, astfel ca vorbim despre o decizie foarte importanta care va aduce o experienta noua pentru utilizatori in aplicatia Facebook.

Facebook News marea britanie lansare

“Astăzi, anunțăm noi investiții axate pe jurnalism în Marea Britanie odată cu lansarea Facebook News, un spațiu dedicat știrilor naționale și locale, care va avea loc în ianuarie 2021. Cu Facebook News, vom plăti editorilor pentru conținut care nu este deja activat platformă, ajută editorii să ajungă la noi segmente de public și să aducă mai multe oportunități de publicitate și abonament.

Primul grup de editori din Facebook News din Marea Britanie include Archant, Conde Nast, The Economist, ESI Media, Guardian Media Group, Hearst, Iliffe, JPI Media, Midland News Association, Reach, STV și altele.”