Planeta Venus: INCREDIBIL Anunt privind o Uriasa Descoperire

Planeta Venus are un incredibil anunt dezvaluit, iata ce descoperire complet impresionanta au facut oamenii de stiinta, si cat de importanta este.

Planeta Venus tectonic

Planeta Venus are din nou dezvaluita o incredibila descoperire pentru intreaga omenire, iar asta pentru ca vorbim despre noi analize impresionante facute cu privire la felul in care ea s-a format, si exista. Conform oamenilor de stiinta, acum 300 de milioane – 1 miliard de ani, a avut loc un impact cu un obiect urias, care a lasat un crater cu diametru de aproximativ 270 de kilometri, deci vorbim despre ceva care a lovit cu foarte mare putere planeta Venus.

Planeta Venus are multumita acestui crater dezvaluit faptul ca litosfera sa este mult mai groasa decat cea de pe Pamant, ceea ce ne arata cat de diferita este ea totusi in comparatie cu planeta noastra. Mai exact, in baza acestei descoperiri pe care au facut-o oamenii de stiinta cu privire la planeta Venus, se pare ca aceasta nu ar avea plati tectonice similare cu cele care exista pe Pamant in momentul de fata, ceea ce vine totusi ca o surpriza pentru multi cercetatori.

Planeta Venus: INCREDIBIL Anunt privind o Uriasa Descoperire

Planeta Venus nu ar fi afectata de miscarile placilor tectonice asa cum este Pamantul, iar asta inseamna ca nu exista nici cutremure care sa aiba intensitate chiar atat de mare. Desigur ca pentru a confirma acest lucru ar fi nevoie si de trimiterea unor roboti pe planeta Venus, dar asta e imposibil de facut deocamdata, asa ca nimeni nu va putea confirma, sau infirma, exact ceea ce se intampla acolo din punct de vedere al placilor tectonice, si nu numai.

“Acest lucru ne spune că Venus a avut probabil ceea ce am numi un capac stagnant în momentul impactului. Spre deosebire de Pământ, care are un capac activ cu plăci în mișcare, Venus pare să fi fost o planetă cu o singură placă cel puțin la fel de îndepărtată ca acest impact.”

Planeta Venus ramane totusi un corp cosmic de foarte mare interes, iar asta pentru ca extrem de putine dintre secretele sale au fost dezvaluite pana in momentul de fata de catre cercetatori. E foarte posibil ca in viitor sa aflam mai multe informatii cu privire la planeta Venus, si la ceea ce se intampla acolo, dar exista deja in pregatire multiple misiuni care au menirea de a ne spune mai multe in legatura cu corpul cosmoc cel mai apropiat de Pamant.

Planeta Venus urmeaza sa fie vizitata in anii urmatori de o nava spatiala care este in lucru acum, misiunea din spatele sau implicand mai multe tari, si mai multe agentii spatiale.