CNCAV: Nou Vaccin in curs de Aprobare pentru Folosire in Europa

CNCAV vaccin Johnson & Johnson aprobare europa

CNCAV a dezvaluit astazi faptul ca in Europa este supusa procedurii de autorizare un nou tip de vaccin care este produs de catre Johnson & Johnson, si se estimeaza ca undeva pe la jumatatea lunii martie ar putea primi aprobarea pentru folosire.

Pana acum, diverse studii au plasat eficacitatea vaccinului Johnson&Johnson sub cea a celor de la Pfizer, Moderna, sau AstraZeneca, deci ramane de vazut ce va decide Agentia Europeana a Medicamentului cu privire la el si folosirea sa in Europa.

„Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiționată de punere pe piață a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen.
Ce urmează?
EMA va efectua o evaluare științifică independentă și aprofundată a vaccinului.
Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur și eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizații de punere pe piață în UE.
Vaccinul poate fi apoi utilizat în statele membre UE.
Pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson / Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile.
Experții EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiția ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranța și calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare și robuste.
Alți doi producători de vaccinuri, CureVac și Novavax, transmit date, în prezent, pentru revizuire continuă.”