DIGI Mobil: Sansa Importanta pentru Milioane dintre Clienti

DIGI Mobil sansa

DIGI Mobil este al treilea cel mai mare operator de telefonie mobila din toata Romania, cu 3.8 milioane de clienti, reusind recent sa devanseze inclusiv Telekom, ceea ce pentru multi parea improbabil. Chiar si asa, DIGI Mobil a reusit o realizare impresionanta din multe puncte de vedere, iar in curand va fi obligata sa faca noi investitii in infrastructura sa din cauza unei noi legi care a fost adoptata de catre Guvernul Romaniei cu privire la infrastructura 5G.

DIGI Mobil a fost unul dintre primii operatori de telefonie mobila din Romania care a avut curajul de a face investitii in infrastructura de acest gen, doar ca le-a facut cu echipamente de la Huawei, in principal. Acum Guvernul Romaniei va obliga DIGI Mobil sa le schimbe in termen de 5 ani, si aici vine o sansa foarte mare pentru DIGI Mobil care poate imbunatati performantele retelei sale 5G cu echipamente mai performante, de la alti producatori decat Huawei.

DIGI Mobil: Sansa Importanta pentru Milioane dintre Clienti

DIGI Mobil, daca va fi obligata sa elimine si celelalte echipamente Huawei din infrastructura sa, ar avea din nou o sansa de a le oferi clientilor servicii de calitate mult mai buna decat cele de acum. DIGI Mobil are cel mai slab internet mobil din Romania, si nici pe partea de acoperire nu sta grozav, astfel ca daca ar fi obligata sa inlocuiasca actualele echipamente din toata infrastructura, are sansa de a le oferi clientilor ceva de calitate mult mai buna.

DIGI Mobil a crescut in Romania cu ajutorul preturilor mici pentru serviciile sale, insa ele au venit si cu o calitate redusa pentru toate aceste servicii, ceva ce se poate schimba cu investitii. Desigur ca DIGI Mobil ar trebui sa cheltuie destui bani pentru a putea schimba echipamentele ieftine ale Huawei cu unele de calitate si performante mai bune, dar daca Guvernul Romaniei o va obliga sa faca asta, are sansa de a face un upgrade masiv pentru reteaua sa.

DIGI Mobil este singurul operator de telecomunicatii din Romania care inca mai listeaza viteze de pana la 100 Mbps pentru reteaua sa, in nu foarte multe locuri, iar acoperirea in cladiri inca e o problema serioasa.