Planeta Venus: Uluitoarea Descoperire a unui Secret Major

Planeta Venus ziua

Planeta Venus ramane una dintre cele mai misterioase din sistemul nostru solar, mai ales ca vorbim acum despre o descoperire care nu parea a fi posibila, insa care ne arata cat de multe inca nu stiam. Analizand cu mai mare atentie planeta Venus, oamenii de stiinta au reusit sa descopere ceva care ne dezvaluie un foarte mare secret al corpului cosmic, cercetatorii reusind sa calculeze pentru prima oara ce durata are o zi pe planeta atat de indepartata.

Planeta Venus a avut calculata foarte greu durata unei zile din cauza faptului ca felul in care ea se roteste in jurul axei sale nu permite o calculare foarte exacta a duratei necesare pentru stabilirea timpului unei zile. Conform oamenilor de stiinta, o zi pe planeta Venus dureaza 243 de zile pe Pamant, adica mai bine de jumatate de an, ceea ce vine ca o uriasa surpriza pentru cei care au incercat de atat de mult timp sa calculeze ceea ce se intampla acolo.

Planeta Venus: Uluitoarea Descoperire a unui Secret Major

Planeta Venus a avut acest calcul facut cu ajutorul unor radare foarte puternice care au iluminat suprafata sa, oamenii de stiinta avand nevoie de un deceniu pentru a putea face acest calcul. Problema sta cu rotatia pe care o are planeta Venus, iar din cauza ei se pare ca durata unei zile variaza cu pana la 20 de minute, ceea ce poate sa para putin, insa avand in vedere durata totala a unei zile acolo, e vorba totusi de o perioada mult mai lunga pe Pamant.

“Venus este planeta noastră soră și totuși aceste proprietăți fundamentale au rămas necunoscute. Folosim Venus ca o gigantică minge de discotecă. Il iluminăm cu o lanternă extrem de puternică – de aproximativ 100.000 de ori mai strălucitoare decât lanterna dvs. tipică. Și dacă urmărim reflexiile din bila disco, putem deduce proprietăți despre rotire.”

Planeta Venus ar avea o variatie in rotatia sa din cauza atmosferei foarte dense, aceasta fiind un factor determinand in felul in care se invarte orice planeta in jurul axei sale. In cazul Pamantului nu vorbim desore o problema similara cu cea de pe planeta Venus pentru ca atmosfera planetei noastre este mai putin densa, deci nu se exercita aceleasi forte asupra ei, altfel am fi putut avea si noi zile care aveau o durata mult mai lunga decat cea de acum.

Planeta Venus va mai fi monitorizata cu mare atentie de catre oamenii de stiinta, insa este foarte clar faptul ca e nevoie de mult timp pentru a se descoperi toate secretele planetei.