Planeta Venus: Anuntul foarte Important ce a Uimit Omenirea

Planeta Venus uscata

Planeta Venus a fost in anul 2021 in centrul unor discutii extrem de controversate cu privire la ceea ce se ascunde, sau nu, in atmosfera sa, iar desigur ca in final s-a ajuns la concluzia ca nu exista viata acolo. Ei bine, oamenii de stiinta merg mai departe cu anunturile si spun ca atmosfera pe care o are planeta Venus este mult pea uscata pentru a contine orice fel de viata, iar asta cam distruge sperantele multora care credeau ca acolo s-ar putea ascunde primele forme de viata descoperite in univers.

Planeta Venus a avut atmosfera reanalizata de catre oamenii de stiinta pentru a se reverifica intreaga sa compozitie, iar in urma calculelor facute de catre ei s-a ajuns la concluzia ca exista prea putina apa acolo. Conform calculelor facute de catre oamenii de stiinta, atmosfera de pe planeta Venus este compusa in vasta sa majoritate din acid sulfuric, si extrem de putina apa, deci nu exista sanse ca vreun microorganism sa poata supravietui acolo acum.

Planeta Venus: Anuntul foarte Important ce a Uimit Omenirea

Planeta Venus nu ar putea gazdui niciun fel de microb care exista in momentul de fata pe Pamant, aceasta fiind concluzia oamenilor de stiinta, insa e posibil sa existe si forme de viata pe care noi nu le stim. Acestea ar putea sa supravietuiasca in atmosfera de pe planeta Venus, dar oamenii de stiinta se rezuma doar la ceea ce cunosc in momentul de fata de pe Pamant si considera ca nu exista viata in atmosfera planetei, cel putin in baza a ceea ce stim acum.

“Am constatat că nu numai că concentrația efectivă a moleculelor de apă este puțin sub cea necesară pentru cel mai rezistent microorganism de pe Pământ, ci este de peste 100 de ori prea mică. Este aproape la sfârșitul scalei și la o distanță de neîngrădit de ceea ce viața necesită pentru a fi activă. Am vorbit despre asta oarecum anul trecut; știm că atmosfera lui Venus este extrem de deshidratată, dar ceea ce nu știm este cât de bine amestecată este.”

Planeta Venus a avut fosfina din atmosfera sa corelata cu cea de pe Pamant, care poate sustine viata, insa lucrurile sunt cu mult diferite acolo, deci e imposibil ca formele de viata de aici sa reziste acolo. Oamenii de stiinta cred ca ar putea gasi viata nu pe planeta Venus, ci pe Jupiter, diverse teorii fiind formulate pana acum, insa nimic nu s-a transformat in realitate, asa ca ramane de vazut in ce masura se va putea reusi o detectare a vietii acolo.

Planeta Venus este totusi vizata de noi misiuni pe care agentiile spatiale le dezvolta in momentul de fata, NASA dorind sa afle mai multe despre cea mai apropiata planeta in raport cu Pamantul.