Volkswagen: Decizia Importanta Luata cu Huawei pentru Masini

0

Volkswagen Huawei

Volkswagen este unul dintre cei mai mari producatori de automobile din intreaga lume, iar o decizie foarte importanta luata impreuna cu cei de la Huawei vine ca o surpriza majora pentru ambele companii. Mai exact, cei de la Volkswagen si Huawei au luat decizia de a colabora pentru ca masinile producatorului german sa aiba implementate tehnologiile 4G pe care compania chinzeasca le-a dezvoltat astfel incat masinile sa ofere functii bazate pe conexiuni de internet.

Volkswagen are deja implementate in masinile sale o varietate de tehnologii de ultima ora, unele dintre ele necesitand conexiuni de internet de viteze destul de mari, iar parteneriatul cu Huawei este unul extrem de important. Intelegerea dintre Volkswagen si Huawei ar fi una dintre cele mai importante de pana in momentul de fata, fara a se spune exact ce bani va primi compania chinzeasca, insa simplul anunt a venit ca o surpriza extrem de mare pentru toata lumea.

Volkswagen: Decizia Importanta Luata cu Huawei pentru Masini

Volkswagen nu ar urma sa cumpere produse ale Huawei, ci a cumparat doar acces la tehnologiile 4G ale companiei chinezesti, deci ar putea avea solutii proprii pentru folosirea in masinile interconectate. Avand in vedere ca Huawei are blocata vanzarea de echipamente 5G in mai toata Uniunea Europeana, era logic sa aflam si ca intelegerea cu Volkswagen nu e bazata pe cumpararea pe echipamente de telecomunicatii 4G, ci doar pe accesul la tehnologiile pe care chinezii le-au dezvoltat.

Volkswagen va dori cu siguranta sa ofere si conectivitate 5G in masinile pe care le vinde, astfel ca aceasta colaborare pentru 4G vine ca o surpriza, dar era logic sa nu vedem 5G si in masinile mai ieftine. Deocamdata nu se stie in care dintre masinile Volkswagen vor fi folosite aceste tehnologii 4G pentru conectivitate si functii speciale, dar cel mai probabil vom afla undeva in cursul urmatoarelor luni despre ceea ce vor sa faca ambele companii.

Volkswagen lucreaza deja la masini inteligente care au nevoie de conexiuni de internet de mare viteza pentru a functiona, deci n-ar fi exclus ca alte coalborari cu Huawei, sau alte companii de telecomunicatii, sa fie anuntate.