Valeriu Gheorghita: Noua Reactie Adversa la Vaccinurile ARN

Valeriu Gheorghita vorbeste despre noua reactie adversa care a fost descoperita pentru vaccinurile bazate pe ARN mesager, ea fiind descoperita in principal la persoanele cu varste sub 30 de ani si vorbim desore o inflamatie a inimii numita miocardita sau pericardita.

Valeriu Gheorghita afirma ca au fost intalnite cazuri de acest gen chiar si in Romania, frecventa fiind de aproximativ 2 cazuri la 50.000 de persoane, insa in general inflamatia poate fi tratata cu succes cu tratament, inclusiv in Romania.

“Sunt într-adevăr ridicate aceste semnale de siguranţă privitor la riscul de inflamaţie cardiacă, tradusă medical, ca miocardită sau pericardită. În momentul de faţă este o frecvenţă a apariţiei acestor cazuri, mai frecvent apare la persoanele sub vârsta de 30 de ani, în mod deosebit la bărbaţi şi mai frecvent după cea de-a doua doză de vaccin pe bază de ARN mesager. Frecvenţa estimată la persoanele sub vârsta de 30 de ani sunt de circa două cazuri la 50.000 de persoane.

Practic, după 3-4 zile persoanele respective au fost externate cu stare bună. Desigur că este un aspect care este intens monitorizat, foarte atent analizat de către experţii internaţionali, foarte probabil că se va şi recomanda de a se trece acest tip de reacţie adversă în rezumatul caracteristilor produsului în prospect, cu această frecvenţă foarte rară. a declarat Valeriu Gheorghita la Antena 3.”