Valeriu Gheorghita: Semnal de Alarma, Gravitatea Valului 4

Valeriu Gheorghita Semnal Alarma Gravitatea Valului 4

Valeriu Gheorghita trage un foarte serios semnal de alarma cu privire la gravitatea valului 4 de Coronavirus in Romania, iar asta pentru ca tara noastra se afla intr-o situatie extrem de dificila, cu pest 12.000 de infectari zilnice confirmate si o estimare de 20.000 poate chiar saptamana viitoare.

Valeriu Gheorghita le transmite tuturor romanilor sa este momentul sa se protejeze si sa se vaccinze impotriva Coronavirus, iar asta pentru ca doar asa se pot proteja in mod eficient impotriva unei posibile infectari, asta inainte ca lucrurile sa devina mult mai complicate, din pacate pentru noi.

“În valul 4 am interacționat mai mult, am avut o mobilitate crescută și am respectat mai puțin măsurile de prevenție, cu atât mai mult cu cât știm că rata de vaccinare a scăzut substanțial pe perioada sezonului de vară. Este momentul să conștientizăm realitatea cu care ne confruntăm astăzi.

Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza Covid-19. Este o situație de neacceptat în momentul de față, în condițiile în care avem la dispoziție soluția prin care putem reduce consecințele negative ale acestei pandemii, și anume pierderea vieții omenești.

Este cât se poate de evident rolul benefic al vaccinului împotriva Covid. Vaccinarea reduce substanțial riscul de deces, riscul de a face o formă gravă a bolii, reduce riscul de transmitere, chiar dacă acest risc nu este redus la maximum.”