Valeriu Gheorghita: Pericol Grav Desconsiderat in Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite un extrem de important avertisment in legatura cu un pericol foarte grav cu care se confrunta Romania in aceasta perioada si este vorba despre o problema care nu trebuie ignorata de catre romani in valul 4 al Coronavirus pentru ca efectele pot fi devastatoare.

Valeriu Gheorghita vorbeste mai jos despre faptul ca romanii ar trebui sa inteleaga pericolul la care sunt expusi in plin val 4 de infectari cu Coronavirus si ca ar trebui sa se protejeze singuri pentru a nu risca o posibila infectare care i-ar putea aduce in spitale care nu au capacitatea de a-i trata pentru ca sunt arhipline.

“Stim că pandemia ne afectează pe toți, nu afectează doar autoritățile. Tocmai de aceea avem nevoie, până la urmă, pe de-o parte, de înțelegere, să nu ne mai divizăm între oameni pro și contra pentru că, deopotrivă, suntem afectați. Indiferent dacă credem sau nu în beneficiile vaccinării, în importanța respectării măsurilor igienico-sanitare, dacă credem în rolul măștii.

Este cât se poate de evident că, în momentul de față, nu avem alte soluții. Nu avem o soluție miraculoasă. Singurul lucru pe care îl putem face este să respectăm ce am învățat până acum și ceea ce ni s-a transmis de către medici. Este un război pe care îl vom pierde prin neimplicare și prin neînțelegerea importanței vaccinării și a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii bolii.

Noi, personal, nu avem în vedere implementarea unor măsuri, nici nu putem, nici nu este obiectul nostru de activitate, dar avem o singură misiune și anume aceea de a transmite un mesaj cât se poate de clar că avem soluții de limitare a acestei pandemii.

Avem soluțiile disponibile: să ne vaccinăm, să respectăm celelalte măsuri igienico-sanitare, să purtăm mască, să încercăm să evităm zone supraaglomerate, să fim mai responsabili și mai solidari cu cei care respectă măsurile de prevenție, să încercăm să transmitem și celor din jurul nostru să respecte măsurile pentru că este o chestie de bun simț și de responsabilitate, să încercăm să reducem ignoranța, toate lucrurile acestea sunt cele care vor salva viețile oamenilor dragi de lângă noi. Nu facem asta, ne asumăm consecințele, pentru că nu există altă cale de a ieși cu bine din această pandemie.”