Valeriu Gheorghita: Noua Atentionare, Risc Serios in Valul 4

Valeriu Gheorghita vorbeste despre un risc foarte serios in valul 4 de infectari cu Coronavirus in Romania, iar asta pentru ca situatia din tara noastra este una extrem de serioasa in momentul de fata si va deveni mult mai grava in urmatoarele saptamani de zile.

Valeriu Gheorghita spune ca exista foarte multe persoane care au un risc foarte ridicat de infectare in Romania, varianta Delta fiind extrem de contagioasa, astfel ca se recomanda vaccinarea cu prioritate pentru aceste persoane in ideea de a fi cat se poate de bine protejate.

“Vedem experienţa celor care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice sau care sunt în vârstă şi care au fost vaccinaţi cu schemă completă, au fost diagnosticaţi cu infecție SARS-COV-2 şi au avut o evoluţie mult mai uşoară a bolii, cu o durată mai scurtă şi cu o rată redusă de mortalitate şi de internare în spitale.

Tocmai de aceea este important să înţelegem că varianta Delta, care astăzi este dominantă, se răspândeşte cu atât de mare uşurinţă încât aproape toate persoanele care nu au niciun grad de imunitate, niciun grad de protecţie, nici după boală, nici după vaccinare, care locuiesc în aglomerări urbane, acolo unde densitatea populației este crescută, riscul de infectare în perioada următoare este foarte crescut.

Iar din acest punct de vedere avem sute de mii de persoane care nu au niciun fel de protecție și important pentru noi este ca aceste persoane să nu se infecteze într-un timp scurt, pentru că acest lucru va duce, evident, la blocarea sistemului medical. Dar aceasta este realitatea.

Riscul de răspândire este extrem de mare, creșterea este exponențială; în condițiile în care neglijăm măsurile de protecție și nu avem nici un alt fel de protecție nici după boală, nici după vaccinare, repet, riscul de infectare este foarte mare în perioada următoare.”