Valeriu Gheorghita: Avertizare! Ce Trebuie sa Stie Romanii

Valeriu Gheorghita transmite o noua avertizare extrem de importanta in plin val 4 de infectari cu Coronavirus, iar asta pentru ca aduce in discutie o problema extrem de serioasa care vizeaza foarte multi romani din intreaga lume, si e ceva care nu trebuie ignorat de catre cineva in aceasta perioada.

Valeriu Gheorghita le transmite romanilor din toata tara cum anume pot diferentia simptomele de gripa, alergie, sau Coronavirus pentru a sti exact ce trebuie sa faca si cum sa ii protejeze pe cei din jurul lor impotriva unei posibile infectari severe cu virusul atat de periculos care a ingenuncheat Romania.

“Putem despărți foarte simplu alergiile de viroze. Alergiile, în general, evoluează cu senzație de ochi roșu, îți curge ochiul, îţi scurge nasul, avem senzație de mâncărime și strănut. În nici un caz nu apare febra, acesta este un element foarte important febra este absentă.

De asemenea, nu sunt prezente celelalte semne sistemice cum sunt durerile musculare, durerile de cap, să ai acea senzație de curbatură, senzație de stare generală alterată. Aceasta este o reacție alergică.

În ceea ce privește virozele, aici este foarte greu din punct de vedere clinic să spunem că dacă tușești, te doare capul sau faci febră sigur e gripă, sau sigur este COVID-19 sau alte viroze care circulă în sezonul rece.

Orice răceală sau orice viroză respiratorie în plină pandemie de COVID-19, în condițiile în care avem o transmitere comunitară accelerată, prima suspiciune diagnostică este de COVID-19 și atunci avem nevoie de testare, fie cu test antigen, fie cu test PCR, ce avem la îndemână.”