Planeta Venus: UIMITOARE Descoperire, Totul Parea Imposibil

Planeta Venus fosfor

Planeta Venus este astazi in centrul unei descoperiri uimitoare care a surprins foarte multa lume, iar asta in conditiile in care vorbim despre o situatie extrem de importanta despre care oricine ar trebui sa stie. Mai exact, acum cateva luni a fost anuntata o descoperire importanta care spunea ca in atmosfera de pe planeta Venus ar putea exista semne de viata deoarece ar fi fost descoperit un compus chimic numit fosfina, care in mod normal sustine viata pe Pamant.

Planeta Venus a fost in centrul unor controverse uriase din cauza descoperirii, insa acum oamenii de stiinta vin cu o explicatie care a surprins intreaga omenire si care schimba tot ceea ce stiam. Oamenii de stiinta spun acum ca acea fosfina care a ajuns in atmosfera de pe planeta Venus ar putea fi fost degajata de catre vulcanii planetei, ceea ce ar sugera faptul ca nu e vorba despre viata, ci doar despre elemente chimice produse de cu totul altceva.

Planeta Venus: UIMITOARE Descoperire, Totul Parea Imposibil

Planeta Venus ar putea arunca fosfina catre atmosfera sa prin eruptii vulcanice care ar purta-o din mantaua planetei catre zona care se invecineaza cu spatiul cosmic, iar asa ea ar putea fi detectata cu telescoapele noastre. Oamenii de stiinta spun ca pentru a putea fi transferata in atmosfera, fosfina ar fi trebuit sa fie aruncata spre atmosfera de pe planeta Venus de catre un vulcan care a erupt cu o forta similara cu cea intalnita in cazul eruptiei vulcanului Krakatau.

“Dacă Venus este activ vulcanic sau nu, a fost un subiect de dezbatere. Dacă există cu adevărat fosfină, lucrarea noastră sugerează că vulcanismul activ poate fi un mod plauzibil de a produce fosfină pe Venus. Venus arată ca o planetă vulcanică – are o suprafață foarte tânără și există dovezi că a experimentat o refacere substanțială recent în istoria sa.”

Planeta Venus are multi vulcani, insa oamenii de stiinta inca nu stiu sigur daca ei sunt activi, sau nu, diverse teorii spunand ca inca exista activitate vulcanica pe cea mai apropiata planeta de Pamant. Alte teorii spun ca acest lucru nu ar fi adevarat si ca planeta Venus nu ar avea vulcani activi in momentul de fata, deci doar o misiune indelungata de explorare a suprafetei ar putea deslusi acest mister, si ar putea explica multe dintre elementele chimice descoperite in atsmofera.

Planeta Venus ramane una dintre cele mai interesante din sistemul nostru solar, mai ales ca este atat de apropiata in raport cu soarele, oamenii de stiinta dorind in mod constant sa descopere tot mai multe informatii despre ea.