Planeta Saturn: INCREDIBIL Anunt Oficial, Imposibila Misiune

Planeta Saturn este iar in centrul unui incredibil anunt oficial care are impact pentru toata omenirea si vorbim despre o decizie extrem de importanta care a fost luata de catre agentia spatiala NASA. Mai exact, cei de la NASA intentioneaza sa trimita un elicopter pe luna Titan de langa planeta Saturn pentru a o explora cat se poate de aproape de suprafata, decizia fiind una la care nimeni nu se astepta, chiar daca misiunea va avea loc in anul 2034.

Planeta Saturn este a doua cea mai mare din sistemul solar, iar interesul vis-a-vis de ea este in continuare mare pentru oamenii de stiinta chiar daca a trecut destul de mult timp de la ultima misiune de explorare. Cea de acum pregatita de catre NASA va explora Titan din interiorul sau, nu de la distanta mare fata de suprafata, planeta Saturn avand nu mai putin de 62 de luni, insa aceasta este cea mai mare dintre ele, si ar putea contine semne de viata.

Planeta Saturn: INCREDIBIL Anunt Oficial, Imposibila Misiune

Planeta Saturn a anuntat in mod oficial faptul ca in anul 2026 va lansa misiunea Dragonfly, libelula, insa nava spatiala va avea nevoie de 10 ani pentru a ajunge langa luna pe care isi va trimite elicopterul. Pentru a putea analiza mai corect suprafata lunii Titan, elicopterul care va fi inclus in nava spatiala trimisa catre planeta Saturn va include aparate capabile sa faca scanari cu raze gamma si lumina ultravioleta, dar va exista inclusiv un spectrometru pentru masurarea maselor si unul pentru masurarea neutronilor.

“Dragonfly va fi lansat în 2026 și va ajunge în 2034. Rotorcraft-ul va zbura către zeci de locații promițătoare pe Titan, în căutarea unor procese chimice prebiotice comune atât pe Titan, cât și pe Pământ. Libelula marchează prima dată când NASA va zbura un vehicul cu mai multe rotoare pentru știință pe altă planetă; are opt rotoare și zboară ca o dronă mare. Va profita de atmosfera densă a lui Titan – de patru ori mai densă decât cea a Pământului – pentru a deveni primul vehicul care își zboară întreaga sarcină utilă științifică în locuri noi pentru acces repetabil și vizat la materialele de suprafață.”

Planeta Saturn are inelele care o inconjoara influentate de lunile din orbita sa, iar explorarea suprafetei lunii TItan ar putea oferi mai multe date cu privire la existenta vietii acolo, dar si cu privire la evolutia sa. Oamenii de stiinta incearca de foarte multa vreme sa exploreze lunile din apropiere de planeta Saturn, sau de Jupiter, iar acum cei de la NASA au finalizat intr-un final planul pentru a-si aduce un elicopter care sa analizeze suprafata lunii Titan.

Planeta Saturn nu mai este survolata de cativa ani buni de catre vreo nava spatiala a celor de la NASA, iar asta se pare ca nu se va intampla prea curand, chiar daca va fi trimis un elicopter pe luna Titan.