Planeta Jupiter: Anunt Oficial UIMITOR pentru Toata Omenirea

Planeta Jupiter troian

Planeta Jupiter este in centrul unul foarte important anunt care vizeaza intreaga omenire, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie impresionanta care ne-ar putea oferi raspunsuri la foarte multe intrebari. Mai exact, cei de la NASA au inceput pregatirile finale pentru a lansa o noua misiune in apropiere de planeta Jupiter, mai exact catre o serie de asteroizi care sunt prinsi in orbita ei, dar care ar fi ajuns acolo dupa o calatori prin univers chiar de la formarea sa.

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul nostru solar, si este una dintre cele mai vechi, oamenii de stiinta de la NASA anuntand aceasta misiune pentru a descoperi mai multe informatii despre universul in care existam. Conform oamenilor de stiinta, acesti asteroizi care sunt prinsi in doua grupuri si urmaresc planeta Jupiter pe traiectorii stabile au primit denumirea Troian, iar scopul misiunii pregatite de catre NASA este de a-l analiza indeaproape.

Planeta Jupiter: Anunt Oficial UIMITOR pentru Toata Omenirea

Planeta Jupiter nu ar urma sa fie vizitata de catre nava spatiala pe care NASA o va trimite in apropierea ei, ci in schimb aceasta va observa mai multi asteroizi care sunt trasi de catre planeta in calatoria sa prin univers. Conform NASA, nava spatiala va vizita un asteroid principal dintr-unul dintre grupuri, impreuna cu alti asteroizi de dimensiuni mai mici, totul in scopul de a afla cat mai multe despre compozitia lor chimica, traiectorii, si poate cum au ajuns acolo.

“Este nevoie de multă coordonare și o planificare atentă pentru a duce această navă spațială la locul său de lansare și sunt foarte mândru de echipa care a lucrat atât de neobosit printr-o pandemie globală pentru a ne duce în acest moment. Este greu de crezut că suntem în sfârșit aici după peste șapte ani de muncă grea. Nu am fi reușit fără o echipă extrem de talentată și dedicată. Este timpul să o aducem pe Lucy în cer, astfel încât să poată livra știința sa revoluționară despre originea sistemului nostru planetar.”

Planeta Jupiter este foarte departe de Pamant, astfel ca misiunea in sine va avea nu mai putin de 12 ani, o buna parte din timp fiind necesara doar pentru ca nava spatiala sa ajunga acolo. NASA se pregateste sa-si lanseze nava undeva prin perioada octombrie – noiembrie 2021, astfel ca abia de atunci vom afla mai multe despre planurile stabilite de catre agentia spatiala pentru a monitoriza asteroizii importanti de langa planeta Jupiter.

Planeta Jupiter a inca este monitorizata de catre nava spatiala Cassini, chiar daca ea face vizite si pe la unile dintre lunile sale, dar iata ca si asteroizii vor fi vizitati de catre ea in curand.