iPhone 13: ProRes si Portrait Mode Ajung in Noile Modele

iPhone 13 profesional

iPhone 13 va fi lansat de catre compania Apple cu o serie de schimbari surprinzatoare pentru camerele pe care noua serie de telefoane le va avea, unele dintre ele fiind oferite pentru modelele standard, in timp ce altele vor fi oferite pentru modelele Pro.

iPhone 13 va avea, pentru modelele Pro cel mai probabil, doua noi functii numite ProRes si Portrait Mode, cea din urma fiind o extindere a sistemului oferit pentru poze de cativa ani buni, dar aici Apple doar isi ajunge din urma concurenta care ofera asta in telefoane de ceva vreme.

iPhone 13 va avea totusi ProRes, un sistem special care le va permite utilizatorilor de telefoane sa inregistreze filme intr-un format care ofera imagini de calitate mai ridicata, iar impreuna cu el vor veni si noi optiuni pentru editarea filmelor facute cu telefoanele.

iPhone 13 va oferi in continuare functia ProRaw, asa cum stim deja de la seria iPhone 12, insa avand in vedere ca aceasta e oferita doar in modelele Pro, e de asteptat ca si noile functii pentru inregistrarea de clipuri video sa nu fie oferite decat pentru modelele de top.

“Funcția ProRes ar urma ca adăugarea de anul trecut a ProRAW, un format de fișier static de calitate superioară, care oferă mai mult control editorilor profesioniști. Apple a adăugat pentru prima dată modul Portret la iPhone 7 Plus în 2016 și a devenit rapid un favorit al fanilor. Funcția poate pune o persoană în focalizare clară în timp ce estompează fundalul în ceea ce este cunoscut sub numele de efect bokeh. Pentru noile iPhone-uri, Apple intenționează să adauge această tehnică la video cu o caracteristică numită intern Cinematic Video.”

iPhone 13 va avea si schimbari pentru felul in care sunt procesate pozele, astfel ca filtrele vor face modificari doar pentru persoane, obiecte, sau peisaje, din poze, fara a modifica intreaga poza, totul fiind facut prin inteligenta artificiala, iar acestea sunt doar cateva dintre marile modificari.