Valeriu Gheorghita: Risc de Restrictii in Valul 4 in Romania

Valeriu Gheorghita a vorbit despre ceva ce nimeni nu vrea sa auda, noi restrictii, insa avand in vedere ca valul 4 a inceput deja sa “loveasaca” Romania, din pacate se discuta din nou despre asemenea masuri, doar ca acum sunt legate de vaccinare.

Valeriu Gheorghita spune ca in alte tari Europene se impun restrictii pentru cei nevaccinati in valul 4, iar in Romania deocamdata nu se discuta despre ele pentru ca ar fi primite cu dificultate de romani, dar daca in mai toata Europa ele se impun, orice ar fi posibil si la noi.

“Ceea ce se întâmplă în anumite țări europene sunt anumite chestiuni legate de restricții și de implementare a certificatului verde digital în interiorul țării în ceea ce privește accesul la anumite evenimente. Şi, de asemenea, știm că sunt țări care au luat decizia de obligativitate a vaccinării.

Cam acesta sunt lucrurile care se fac peste tot. Desigur că este important și tipul populației căreia te adresezi și cu siguranță că asta face diferența, dar pentru noi este important să încercăm să individualizăm mai bine acțiunile de comunicare și de informare tocmai pentru a fi cât mai aproape de oameni.

Înțelegem și am înțeles de la început și preocupările și ezitările, sunt firești, dar este nevoie să înțelegem, în momentul de față există o durată deja importantă, de opt luni de când se vaccinează, sunt peste 4,5 miliarde de doze administrate, avem suficiente date de siguranță, avem date de eficiență, cred că în momentul de față nu mai avem un motiv de a amâna decizia de vaccinare invocând motivele de siguranță sau de eficiență.”