Valeriu Gheorghita: Pericolul Urias, Avertizarea din Valul 4

Valeriu Gheorghita vorbeste despre un pericol foarte mare despre care multi romani nu stiu in valul 4 de infectari cu Coronavirus, iar asta pentru ca multi oameni inca se mai ghideaza dupa vechile reguli privind transmiterea bolii si impactul asupra unor persoane.

Valeriu Gheorghita spune ca varianta Delta ar fi mult mai agresiva cu tinerii decat cu persoanele in varsta, poate si pentru ca multe sunt deja vaccinate, iar romanii ar trebui sa fie extrem de atenti la pericolul pe care il reprezinta infectarea in valul 4.

“Din păcate, vedem ce se întâmplă şi în Statele Unite, un număr din ce în ce mai mare de tineri, de copii, chiar cu vârstă sub 12 ani sunt diagnosticați cu infecție SARS-CoV-2, ajung în spital, chiar şi în secțiile de terapie intensivă. Sunt semnale, deși încă lucrurile nu sunt foarte clare din acest punct de vedere că infecția cu varianta Delta ar putea cauza forme mai grave în rândul tinerilor, în rândul copiilor, lucru care era atipic până la acest moment.

De asemenea, tinerii, adolescenții, copiii, sunt expuși unui risc mult mai mare de îmbolnăvire şi este lesne de înțeles. Vorbim de o variantă mult mai transmisibilă. Tinerii se adună, interacționează mai mult, sunt expuși mai frecvent riscului de infecție şi, bineînţeles, într-un procent mai mic se respectă măsurile de prevenție.

Deci, cumva se poate explica şi prin aceste motive de ce, în momentul de faţă, se înregistrează un număr mai mare de cazuri în rândul celor tineri şi, bineînţeles, acoperirea vaccinală la tineri este mult mai redusă comparativ cu persoanele cu vârsta de peste 50-55 de ani.”