Valeriu Gheorghita: Pericolul Grav Ingorat in Plin Val 4

Valeriu Gheorghita vorbeste despre un pericol foarte grav care este ignorat de catre foarte multi romani in momentul de fata, iar asta in conditiile in care din cauza lui pot aparea extrem de multe probleme in plin val 4 de infectari cu Coronavirus in toata lumea.

Valeriu Gheorghita spune ca au inceput sa fie inregistrate multe reinfectari ale oamenilor care au fost vindecati in urma imbolnavirii la mai mult de 6 luni de la noua detectare, iasta inseamna ca e nevoie ca oamenii sa se vaccinze pentru a ramane in continuare protejati.

“Am văzut că astăzi au fost raportate 80 de cazuri de reinfecții la mai mult de șase luni de la diagnosticul inițial. Deci reinfecţiile sunt o certitudine, le întâlnim inclusiv în țara noastră și acest lucru ne arată foarte clar că imunitatea naturală, imunitatea dobândită după trecerea prin boală cu alte variante, nu ne oferă un nivel suficient de protecție față de varianta Delta. Ca atare, este foarte important ca și persoanele care au istoric de trecere prin boală să se vaccineze, tocmai pentru a ne consolida acest răspuns imun.

Deci mesajul nostru este că vom începe cu cei vulnerabili, cu risc crescut de expunere, urmând ca, în perioada următoare, să se includă progresiv și restul populației generale care a primit cel puțin schema inițială de vaccinare, cu condiția, repet, să avem cel puțin șase luni și să nu fi trecut prin boală, unde beneficiile sunt discutabile.”