COVID: Anunt al Autoritatilor Privind Eficacicatea Dozei 3, Booster

COVID Anunt al Autoritatilor Privind Eficacicatea Dozei 3, Booster

Autoritatile din Romania readuc in discutie beneficiile dozei 3 de vaccin impotriva COVID in urma unei discutii avute cu experti din domeniul sanatatii din Israel, iar mai jos aveti concluziile discutiilor purtate de catre autoritati.

“Delegația medicală de experți din #Israel în vizită la CNCAV!

O delegație medicală de experți din Israel a fost primită astăzi, la sediul CNCAV, de către col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

La întâlnire a participat și Excelența Sa, David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Membrii delegației au prezentat modul de desfășurare al campaniei de vaccinare din Israel, principalele dificultăți întâmpinate, dar și punctele forte pe care s-au bazat în atingerea obiectivelor stabile.

Discuțiile au fost extrem de utile și axate pe provocările logistice, medicale și nu în ultimul rând pe comunicarea beneficiilor și importanței vaccinării în rândul populației, precum și pe combaterea dezinformării.

Important de reținut!

Datele științifice colectate din viața reală au demonstrat că administrarea dozei de rapel (booster) a redus de cca 11 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2 și de cca 20 de ori riscul de forme severe de COVID-19, comparativ cu persoanele care primiseră doar schema primară de vaccinare, ceea ce, în opinia experților, a determinat ameliorarea substanțială a situației epidemiologice în Israel.

Cea mai bună veste a fost că rata de reacții adverse a fost, în general, mai mică în comparație cu rata înregistrată după doza 2 sau doza 1.

Suplimentar, rata de apariție a miocarditei postvaccinale după booster, la tineri, a rămas extrem de rară, chiar mai scăzută comparativ cu rata raportată după doza 2. Și nu, nu este o subraportare deoarece monitorizarea miocarditei postvaccinale în Israel se face printr-un mecanism de identificare proactivă, săptămânală, în toate spitalele și nu se bazează pe datele colectate pasiv în urma raportării de la profesioniștii din sănătate sau de la pacienți/ aparținători.”