Ministrul Educatiei: Importante Schimbari Anuntate Oficial pentru Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei Importante Schimbari Anuntate Oficial Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei detaliaza pentru milioanele de elevi romani din toata tara o serie de schimbari foarte importante care sunt pregatite pentru a fi implementate in scolile din toata Romania, ecologizarea lor fiind unul dintre obiectivele foarte importante ale actualului Guvern.

Ministrul Educatiei vrea sa foloseasca fonduri europene prin PNRR pentru a face scoli ecologice in toata Romania, ia mai jos puteti vedea ce fel de beneficii exista pentru asemenea tipuri de scoli, dar si cat de buna ar fi experienta pentru elevii din toata tara.

“Școlile ecologice sunt școli sănătoase și performante, care oferă multe avantaje elevilor, profesorilor, părinților și comunității, fiind construite cu mai multă lumină naturală, cu o ventilație mai bună și materiale de construcție ecologice, cum ar fi covoarele și vopsitoriile din materiale naturale, reciclabile.

Costurile de exploatare pentru energie și apă într-o școală ecologică pot fi reduse cu 20% până la 40%. Prin tipul de construcții si de dotari existente, școlile ecologice reduc semnificativ emisiile de dioxid de carbon si consumul de apă cu 32%. Investiția vizează construcția de școli verzi noi si modernizarea unorunităţi de învăţământ pentru creşterea performanţei energetice a acestora.

Realizarea se face prin îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, a şarpantelor şi învelitorilor; precum şi a altor elemente de anvelopă care închid spaţiul climatizat al clădirii; – introducerea, reabilitarea şi modernizarea, după caz, a instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum.

A sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz, utilizarea surselor regenerabile de energie, implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătăţirea eficienţei energetice şi monitorizarea consumurilor de energie (de exemplu, achiziţionarea, instalarea, întreţinerea şi exploatarea sistemelor inteligente pentru gestionarea şi monitorizarea oricărui tip de energie pentru asigurarea condiţiilor de confort interior).

Inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă, tehnologie LED, cu respectarea normelor şi reglementărilor tehnice, optimizarea calităţii aerului interior prin ventilaţie mecanică cu unităţi individuale sau centralizată, după caz, cu recuperare de energie termică pentru asigurarea necesarului de aer proaspăt şi a nivelului de umiditate, care să asigure starea de sănătate a utilizatorilor în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea.”