WhatsApp: Descoperirea Majora care a SURPRINS Milioane de Oameni

WhatsApp Descoperirea Majora SURPRINS Milioane Oameni

WhatsApp este de departe cea mai folosita platforma de mesagerie din intreaga lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi, ea reusind sa creasca in popularitate multumita tuturor beneficiilor pe care le ofera. WhatsApp este atat de populara incat nu doar oamenii obisnuiti o folosesc, ci inclusiv cei care lucreaza in diverse institutii publice, insa in Marea Britanie aceasta practica a intrat in atentia opiniei publice, care cere interzicerea folosirii platformei pentru anumite comunicari.

WhatsApp ar fi fost folosita de catre oameni din institutiile publice guvernamentale ale Marii Britanii pentru diverse comunicari si consultari in vederea luarii unor decizii importante. Acum aceasta practica este criticata deoarece ea nu ar fi suficient de transparenta, astfel ca verificarile comunicarilor facute de catre oamenii aflati in slujba cetatenilor nu pot fi trasi la raspundere pentru eventuale greseli, sau decizii comunicate exclusiv prin WhatsApp pentru a fi duse la indeplinire.

WhatsApp: Descoperirea Majora care a SURPRINS Milioane de Oameni

WhatsApp ar fi fost folosita de catre unii oameni din aparatul guvernamental al Marii Britanii pentru a da ordine care mai apoi au fost sterse din platforma, deci daca n-au fost salvate de cei care le-au primit, ele acum nu mai exista. Interzicerea folosirii WhatsApp pentru comunicare obisnuita nu este ceea ce se cere, insa interzicerea folosirii sale pentru comunicari si decizii oficiale este o masura ceruta de catre unele organizatii din Marea Britanie, impreuna cu verificari mai atentie ale acestor comunicari.

“Marți, militanții pentru transparență care au dus guvernul în judecată pentru utilizarea aplicațiilor de mesagerie au spus că au existat „multe cazuri” în care deciziile guvernamentale cheie au fost comunicate în mesaje care au fost ulterior șterse.

Guvernul trebuie să înțeleagă modul în care aceste tipuri de aplicații sunt utilizate în guvern. Asigurarea că există o abordare consecventă și gestionată a utilizării lor va însemna că miniștrii și oficialii pot fi asigurați că beneficiile acestor aplicații depășesc dezavantajele lor.”

WhatsApp, spre deosebire de un serviciu de email, nu permite verificarea din exterior a comunicarilor oamenilor, deci ceea ce cer anumite organizatii din Marea Britanie implica accesarea fizica a telefoanelor oficialilor institutiilor publice. Desigur ca acest proces este foarte complicat, si implica destule etape legale care trebuie parcurse pentru a avea efectiv acces la telefonul unei anumite persoane, dar nici folosirea WhatsApp pentru discutii oficiale, nu este ceva care este de bun augur.

WhatsApp a reusit sa creeze o platforma atat de populara incat toata lumea o foloseste, chiar si cei din mediile guvernamentale, ignorand faptul ca mesajele lor trec prin serverele Facebook, iar acolo nimeni nu stie sigur ce se intampla cu ele.