Android 13: Noua Schimbare MAJORA de la Google pentru Telefoane

Android 13 Noua Schimbare MAJORA Google Telefoane

Android 13 va avea in sfarsit o schimbare extrem de importanta ceruta de catre foarte multa lume de ani, si ani, de zile, cu foarte multa tarie, iar asta pentru ca Google a decis intr-un final ca poate sa implementeze in telefoane aceasta masura. Conform informatiilor descoperite in cadrul versiunilor beta ale Android 13, se pare ca Google va implementa o functionalitate care nu va mai inchide orice fel de aplicatii lasate deschise in fundal.

Android 13 va avea implementat un sistem numit MGLRU, iar in baza acestuia sistemul va alege mult mai eficient, si mai corect, aplicatiile care sunt inchise dupa ce au fost lasate deschise in fundal de catre utilizatorii de telefoane mobile. Modificarea ar trebui sa ajute oamenii sa nu mai piarda date importante din aplicatiile care acum sunt inchise chiar si cand nu trebuie, iar asta pentru ca Android 13 va fi mult mai selectiv din acest punct de vedere.

Android 13: Noua Schimbare MAJORA de la Google pentru Telefoane

Android 13 va avea acest sistem MGLRU implementat acum pentru ca telefoanele mobile au suficienta memorie RAM pentru a putea tine deschise in fundal aplicatiile pe care le folosim, deci era nevoie de aceasta implementare. Google a implementat in Chrome OS toate aceste modificari cu destul timp in urma, astfel ca nu vorbim despre ceva care este 100% nou, ci doar ceva care in Android 13 ajunge pentru ca s-a dovedit ca functioneaza.

“Profilarea Google la nivel de flotă arată o scădere generală cu 40% a utilizării procesorului kswapd, pe lângă îmbunătățiri ale altor valori UX, de exemplu, o scădere cu 85% a numărului de distrugeri cu memorie redusă la percentila 75 și o scădere cu 18% a latenței de redare la a 50-a percentila.”

Android 13 are aceasta modificare majora mentionata printre cele pe care inginerii Google o pregatesc pentru a fi inclusa in randul noutatilor de care vom avea parte in momentul in care noua versiune a sistemului de operare va fi oferita oficial. Cei de la Google urmeaza sa anunte multe dintre noutatile Android 13 in cadrul Google I/O din luna mai, dar chiar si atunci vom vedea doar o mica parte din ceea ce va fi disponibil cu adevarat.

Android 13 va avea parte de atat de multe schimbari bune incat va fi mai mult ca sigur asteptat de catre foarte multa lume, asa ca nu ramane decat sa vedem ce alte surprize a mai pregatit compania Google pentru noi in cursul saptamanilor, si lunilor, urmatoare.