DSU Romania Organizeaza Sesiuni de Instruire in Tehnici de Prim Ajutor

DSU Romania Organizeaza Sesiuni Instruire Tehnici Prim Ajutor

DSU Romania a organizat sesiuni de instruire in tehnici de prim ajutor, specialistii institutiei ajutand 50 de cadre medicale din Bucuresti, in cadrul a 3 sesiuni de pregatire, sa invete cum sa ofere in cele mai bune conditii primul ajutor persoanelor care au nevoie de el.

DSU Romania a incheiat un parteneriat pentru a sustine aceste sesiuni de instruire in institutiile medicale din Bucuresti, dar o va face inclusiv in unitatile de invatamant de stat, deocamdata doar din Bucuresti, dar poate ca s eva gandi si o extindere a programului la nivel national.

SESIUNI DE INSTRUIRE ÎN 𝗧𝗘𝗛𝗡𝗜𝗖𝗜 𝗗𝗘 𝗣𝗥𝗜𝗠 𝗔𝗝𝗨𝗧𝗢𝗥 SUSȚINUTE DE SPECIALIȘTI DIN CADRUL DSU!

În această săptămână au avut loc primele sesiuni de instruire a medicilor și asistenților medicali școlari în ceea ce privește folosirea tehnicilor de prim ajutor în diferite situații, inclusiv atunci când se impune acordarea ajutorului de urgență până la sosirea ambulanței, conform legislației în vigoare.

În total, în cele 3 sesiuni de pregătire din această săptămână au fost instruite 50 de cadre medicale. Astfel, fie că vorbim despre un traumatism, o criză de epilepsie, anafilaxie sau chiar un stop cardiac, medicii și asistenții medicali școlari au primit informații prețioase privind tehnicile de acordare a primului ajutor, modul în care trebuie acționat în diferite situații limită, atunci când viteza de reacție și pregătirea medicală prealabilă pot fi cruciale pentru salvarea de vieți.

Sesiunile de instruire se fac în baza protocolului de colaborare încheiat recent între cele ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), valabil pentru o perioadă de 5 ani, care presupune o serie de cursuri specifice pentru medici, asistenți medicali și elevi.

În cadrul acestui parteneriat, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) asigură personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, la toate demonstrațiile, instruirile teoretice și practice.

În viitorul apropiat, se are în vedere extinderea colaborării și în ceea ce privește perfecționarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, pe linia reacției în cazul situațiilor de urgență și creșterea siguranței pacienților.

Totodată, în toamnă, după finalizarea instruirii personalului din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB, vor fi susținute prezentări teoretice și practice pe tema acordării primului ajutor și pentru elevii din școlile și liceele din învățământul de stat din București.