Vesti Excelente de la Ministrul Transporturilor privind Noile Autostrazi din Romania

Vesti Excelente Ministrul Transporturilor Noile Autostrazi Romania

Ministrul Transporturilor are noi vesti excelente pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca a confirmat faptul ca avanseaza proiectele pentru noi autostrazi in Romania, iar mai jos vorbeste despre cea care va lega Muntenia de Moldova, topometristii incepand deja sa lucreze in teren.

Ministrul Transporturilor vorbeste deasemenea si despre un lot al Autostrazii Transilvania care va intra din nou in licitatie, poate in 2022, dar si despre achizitia de noi trenuri electrice capabile sa circule cu viteze de pana la 200 km/h, desigur dupa ce vor fi reabilitate liniile de cale ferata din Romania, in viitor.

“Încep activitățile pe primul lot al autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova! CNAIR a predat astăzi constructorului, prin proces verbal, amplasamentul lotului 2 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (Mizil-Pietroasele). Echipele de topometriști au început deja să identifice limitele traseului viitoarei autostrăzi (28,35 km).

Organizarea de șantier este operațională, iar constructorul bulgar din Asociere aduce zilnic din Bulgaria utilaje în completarea celor puse deja la dispoziție de constructorul român. Urmează lucrările premergătoare construcției: deminări, descărcări arheologice, pregătirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri, drumuri tehnologice, decopertare strat vegetal.

Gropile de împrumut au fost identificate încă de la faza de Studiu de Fezabilitate și sunt acum la dispoziția antreprenorului. După finalizarea acestor operațiuni, asocierea româno-bulgară începe construcția propriu-zisă. Proiectul finanțat prin PNRR (1,24 miliarde de lei – fără TVA) trebuie finalizat în 20 de luni (2024).

Contractul pentru construcția secțiunii Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania va fi lansat din nou în licitație! CNAIR a transmis astăzi la ANAP, spre validare, documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția celor 28,55 km ai acestei secțiuni care face parte din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea. Perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de 6 luni iar cea pentru execuția lucrărilor va fi de 18 luni. După validarea documentației, CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă.

Începe o nouă licitație pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs! Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis astăzi, spre publicare în SICAP, anunțul de participare pentru acest contract finanțat prin PNRR. Cele 20 de trenuri electrice vor asigura transportul modern, sigur și rapid al pasagerilor între marile orașe ale României. Trenurile se vor putea deplasa cu o viteză maximă de 200 km/h și vor oferi o capacitate de transport de minimum 160 locuri fixe (clasa întâi și clasa a doua) și minim 160 locuri în picioare.”