Ministrul Apararii Confirma pentru Armata Romana IMPORTANTE Decizii Oficiale pentru Viitor

Ministrul Apararii Confirma Armata Romana IMPORTANTE Decizii Oficiale Viitor

Ministrul Apararii confirma in mod oficial pentru Armata Romana si soldatii romani deciziile importante care au fost luate pentru viitor, iar asta deoarece in cursul acestei zile a fost anuntat ca vizita din Iordania a vizat inclusiv discutii privind extinderea relatiilor bileterale dintre Romania si Regatul Hasemit.

Ministrul Apararii explica mai jos in ce fel ar fi autoritatile din Romania interesate sa extinda colaborarea pe care Armata Romana o desfasoara deja cu autoritatile din Regatul Hasemit al Iordaniei, insa ramane de vazut daca de la discutii se va ajunge si la o aplicare pe termen lung a vreunor masuri concrete.

“Cooperarea militară româno – iordaniană poate fi extinsă, inclusiv în ceea ce privește instruirea și schimbul de experiență în deservirea și operarea aeronavelor de tip F16. Am discutat despre acest lucru în cadrul vizitelor pe care le-am făcut la sediul Forțelor Aeriene Regale Iordaniene și la Centrul de Pregătire al Forțelor pentru Operațiuni Speciale “Regele Abdullah II” din Amman.

Aici am asistat la o serie de prezentări susținute de specialiști militari iordanieni în privința capacităților de pregătire disponibile existente și a instruirii de specialitate certificate în conformitate cu standardele NATO. Vizita oficială în Regatul Hașemit al Iordaniei s-a încheiat cu o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, care are un rol esențial în consolidarea relațiilor bilaterale.

La sediul Forțelor Aeriene Regale Iordaniene (RJAF), oficialul român a avut o convorbire cu generalul-maior Mohammad Hyasat, comandantul RJAF. În cadrul întrevederilor, a evidențiat deschiderea României cu privire la cooperarea în domeniul forțelor aeriene, inclusiv instruirea şi schimbul de experiență în deservirea şi operarea aeronavelor de tip F16.

Un punct important pe agenda vizitei oficiale au fost discuțiile substanțiale avute cu generalul de brigadă Raed Al-Dora, comandantul Centrului de Pregătire al Forțelor pentru Operațiuni Speciale „Regele Abdullah II“ din Amman şi vizitarea facilităților moderne ale acestei unității de elită. Ministrul Angel Tîlvăr a folosit şi acest prilej pentru a sublinia cooperarea robustă dintre forțele speciale iordaniene şi cele române.

Fiind evidențiate rezultatele foarte bune ale programelor de instruire în comun, participarea la exerciții, dar şi perspectivele dezvoltării unor proiecte viitoare. A amintit, în context, sărbătorirea, la 1 martie, a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) în Armata României, salutând rolul experților militari iordanieni în procesul de pregătire continuă a acestor luptători de elită din regiune.”