Armata Romana isi Antreneaza Soldatii la Baza Militara Hoenfels, in Germania

Armata Romana isi Antreneaza Soldatii la Baza Militara Hoenfels in Germania

Armata Romana a trimis soldatii din Batalionul 30 Vanatori de Munte in Germania, la baza militara Hohenfels, acolo unde se antrenaza impreuna cu peste 4.000 de alti militari trimisi de catre 15 dintre tarile care fac parte din alianta militara NATO.

Armata Romana, dupa cum foarte bine stiti deja, participa in mod constant la diverse tipuri de exercitii militare derulate impreuna cu partenerii sai, astfel ca vorbim despre o colaborare extinsa pentru pregatire in vederea aparitiei oricarui tip de eveniment nedorit.

„Vulturii Carpaților” din Câmpulung se instruiesc în baza JMRC Hohenfels, Germania.

În perioada 21 aprilie – 18 mai 2023, o companie de vânători de munte din Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” participă la exercițiul multinațional „Combined Resolve XVIII”, organizat de componenta armatei Statelor Unite ale Americii din Europa. La exercițiu participă peste 4000 de militari din 15 țări membre NATO și partenere.

Consolidarea parteneriatului și îmbunătățirea nivelului de interoperabilitate între structurile participante la instrucție reprezintă obiectivele principale ale acestui exercițiu.

Pe perioada de desfășurare a exercițiului, vânătorii de munte câmpulungeni execută o serie de activități de instruire, atât pe timp de zi cât și noaptea, în cadrul unor serii de exerciții de antrenament în teren desfășurate fără întrerupere.