Sorin Grindeanu: 2 Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA ale Ministrului PSD in Romania

Sorin Grindeanu 2 Anunturi Oficiale ULTIMA ORA Ministrului PSD Romania

Sorin Grindeanu a transmis astazi 2 anunturi oficiale, de ULTIMA ORA, pentru milioane de oameni din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor oamenilor aduce, in primul rand, rotativa guvernamentala, care a fost amanata din cauza grevei sindicatelor din invatamant, dar care urmeaza totusi sa aiba loc.

Sorin Grindeanu transmite, prin ministerul Transporturilor, despre semnarea unui conctract pentru infrastructura feroviara, ministrul PSD reusind in ultimele luni sa semneze multe contracte care urmeaza sa aduca foarte multi bani europeni in Romania, pentru investitii extrem de importante in infrastructura tarii.

„Sunt optimist din acest punct de vedere. Aşa cum ştiţi, rocada, rotaţia, rotativa, cum vreţi să o numim, în acest moment e suspendată. E un acord făcut în Coaliţie. Eu sper ca în perioada următoare să se găsească o soluţie pentru greva profesorilor, pentru a ieşi din grevă profesorii, ca să fiu cât se poate de clar, astfel încât această schimbare de guvern, aşa cum a fost asumată în urmă cu un an şi jumătate să se întâmple.

Şi ar fi bine să se întâmple în această lună, până la finalul ei, aşa se şi poate, până la finalul sesiunii parlamentare, astfel încât votul să poată fi dat în Parlament. Eu sunt optimist din acest punct de vedere. Ştiu că şi astăzi are loc un dialog între sindicate şi Guvern, cu membri ai Guvernului care au responsabilităţi din acest punct de vedere şi într-un final sper să se găsească o soluţie, care să poată şi fi asumată în mod realist de un Guvern.

În data de 22 mai 2023, Direcția Generală Organism Intermediar Transport din cadrul Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și UAT Municipiul Oradea, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, au semnat contractul de finanțare.

Cu titlul „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitați de acces la transport rutier și feroviar în zona gării CFR din Episcopia Bihor”, cod SMIS 152507. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient.

Sub forma Centrului de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier și feroviar din zona Gării CFR din Episcopia, care va duce la creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale. Proiectului constă în principal în amenajarea unui centru multimodal, care să ofere facilități de manipulare a mărfurilor containerizate.”