Ministrul Educatiei: Anunturile de ULTIMA ORA, Impactul International al Masurilor Luate in Romania

Ministrul Educatiei Anunturile ULTIMA ORA Impactul International Masurilor Luate Romania

Ministrul Educatiei a facut o serie de noi anunturi de ultima ora, care vin cu informatii importante legate de impactul la nivel international al masurilor care au fost luate in tara noastra, Ligia Deca explicand mai jos faptul ca inca 10 universitati vor face parte din Aliantele Universitatilor, oferind si detalii suplimentare.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos despre relatiile dintre Romania si Tunisia, Ligia Deca avand o intalnire cu ambasadorul republicii tunisiene in tara noastra, pentru a discuta despre relatiile de cooperare dintre cele doua tari, iar mai jos aveti intregul mesaj transmis oficial pentru romani.

“Încă zece universități din România vor fi parte din Alianțele Universităților, conform rezultatelor ultimului apel pentru inițiativa „Universități Europene”. „Aceste instituții se vor alătura celorlalte șapte, care au primit anul trecut confirmarea. Vorbim despre 50 de alianțe la acest moment, țara noastră fiind reprezentată în 16 dintre ele. Jumătate dintre studenții din România sunt înmatriculați la aceste universități. Mult succes tuturor!”, a scris Ministrul Educației, Ligia Deca.

Alianțele Universităților au modele diverse de cooperare transnațională, cu scopul de a crește calitatea, performanța, atractivitatea și competitivitatea în Europa, în beneficiul tuturor celor implicați, prin promovarea valorilor democratice europene. Pentru mai multe informații despre apel și Universitățile Europene, accesați linkul din primul comentariu.

Relațiile România – Tunisia sunt tot mai puternice datorită programelor din educație! Am avut onoarea să îi primesc pe secretarul de stat în Ministerul de Externe din Tunisia, Mounir Ben Rjiba, și pe Excelența Sa, Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România. Reforma sistemului educațional a fost un subiect abordat în discuție, având în vedere faptul că, începând din această toamnă, vom implementa Legile educației.

Autoritățile tunisiene sunt extrem de încântate de calitatea actului educațional din România, drept urmare, au fost încheiate multiple parteneriate la nivelul învățământului superior. Un semn al aprecierii este reprezentat și de cei peste 700 de tineri din Tunisia care studiază în țara noastră, științele biomedicale, medicina și stomatologia fiind domeniile cele mai accesate de aceștia.

Am convenit că este binevenită consolidarea parteneriatului între cele două state, astfel încât schimbul de practici să fie unul de succes, iar tinerii noștri să beneficieze de cele mai bune experiențe internaționale. Învățământul superior din România este apreciat la nivel internațional! Încă zece universități își vor desfășura activitatea cu sprijinul Comisiei Europene, conform rezultatelor ultimului apel pentru inițiativa Universități Europene. Aceste instituții se vor alătura celorlalte șapte, care au primit anul trecut confirmarea.”