Ministrul Educatiei: Masurile IMPORTANTE de care se Bucura Elevii Romani, Anuntate Oficial

Ministrul Educatiei Masurile IMPORTANTE care Bucura Elevii Romani Anuntate Oficial

Ministrul Educatiei a anuntat o serie de masuri foarte importante, de care se pot bucura elevii din Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste mai jos despre faptul ca nu mai putin de 70 de burse pentru stagii de studii universitate de masterat si doctorat in strainatate au fost acordate pentru studentii din Romania.

Ministrul Educatiei spune ca bursele vor varia intre 1.200 de euro si 2.000 de euro pe luna, pe toata perioada de desfasurare a studiilor universitare in strainatate, separat discutand despre masuri luate in urma unor suspiciuni privind frauda la examenul de Bacalaureat 2023, derulat la unul dintre liceele din Romania.

“Au fost publicate rezultatele selecției la concursul pentru acordarea burselor pentru stagii de studii universitare de masterat și doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, pentru anul 2023, organizat de Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii. „Extinderea procesului de internaționalizare a învățământului superior este una dintre prioritățile mandatului meu.

Mă bucură să anunț că peste 70 de burse pentru stagii de studii universitare în străinătate au fost acordate masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice și cercetătorilor români cu competențe de cercetare dovedite. Aceștia vor beneficia de burse cuprinse între 1.200 și 2.000 de euro/lună pentru a-și consolida, în universități de top din lume, cunoștințele în domeniul pe care îl studiază.

Susținerea mobilităților internaționale reprezintă una dintre reformele incluse în Legea învățământului superior, parte a pachetului legislativ „România Educată”, care va fi implementat începând din această toamnă. Știu cât este de importantă experiența internațională în formarea specialiștilor, de aceea voi sprijini cercetătorii români în participarea la astfel de proiecte.”, a scris MInistrul Educației, Ligia Deca.

Într-adevăr, corpul de control a fost la Șincai, va merge și la Brănești. Ne dorim o analiză care să ne certifice următorul lucru: așa cum știți, supraveghetorii au o instrucțiune, de fapt niște precizări, care spun așa – în cazul în care atunci când văd lucrările, pentru că ei aplică niște elemente de securitate, niște ștampile, există semne potențial distinctive, au obligația să spună candidatului că poate fi anulată lucrarea la centrul de examen, când se distribuie pentru corectură.

De exemplu, am înțeles că au existat lucrări unde toate majusculele “L” au fost îngroșate și asta e o suspiciune rezonabilă de semn distinctiv. În aceste cazuri există două posibilități: fie se anulează lucrarea pe loc, cum s-a întâmplat în multe cazuri și există posibilitatea rescrierii, fie se trimite la centrul de evaluare unde există riscul ca ea să fie anulată cu totul și atunci copilul nu promovează.”